2014. december 19.
17:00–21:00
Jövő héten · 5 °C–7 °C Eső lehetséges József nádor tér, Budapest
Visszaadjuk a selyemzsinórt!

devi
Pártállástól, és szervezeti hovatartozástól függetlenül, Budapesten, és MINDEN NAGYVÁROSBAN is csatlakozásra kérünk mindenkit, aki érintett a devizahiteles ügyben.
SZOLIDARITÁST kérünk a magyar társadalom közvetlenül nem érintett részétől. Kérjük, hogy álljanak mellénk, hallgassanak meg minket, és támogassák jogos küzdelmünket!
Követeléseink:
1.Csak azzal tartozunk, amit ténylegesen megkaptunk!
2.Elég volt a bírósági végrehajtásokból!
3.Szabadságot a már végrehajtottaknak!
4.Perköltség-amnesztiát a pert vesztett adósoknak!
5.Bankkorlátozó hiteltörvényt!
6.Háromoldalú tárgyalásokat, nyilvánosság előtt!
Minden adósra, adóstársra, kezesre, érintett és nem érintett családtagra számítunk! És számítunk minden jóérzésű magyar emberre, aki hajlandó meghallgatni a másik felet is!
Az információkat folyamatosan közzétesszük.
A tüntetés célja, hogy megfelelő méretű, KONKRÉT célkitűzésekkel felvértezett, cselekvőképes civil tömeg álljon fel, mely képes követeléseit érvényesíteni.
Követeléseink bővebben:
1. A devizakövetelést jogtalannak tartjuk az elmúlt évek során feltárt bizonyítékok alapján. Csak a ténylegesen felvett és felhasznált forintösszeg alapján vagyunk hajlandók elszámolni.
2. Bírósági végrehajtóknak, és kényszerintézkedéseknek a rendezésben helye nincs. Követeljük minden bírósági végrehajtás leállítását.
3. Követeljük, hogy azonnal töröljenek el minden követelést az ingatlanukat már elvesztett adósokkal szemben, valamint vagyonvesztés esetén a kártérítés lehetőségét hagyják nyitva számukra.
4. A devizahiteles pert vesztett adósoknak adjanak felmentést a NAV-nak fizetendő perilleték, és az ellenfélenk fizetendő perköltség alól, melyek súlyos, milliós plusz terhek lehetnek.
5. Bankkorlátozó hiteltörvényt követelünk, melynek része az elsétálási jog, és a magáncsőd is.
6. Mindezekről nyilvános, és háromoldalú tárgyalásokat (adósok delegált képviselői, kormány, Bankszövetség) követelünk!
December vége a téli napforduló ideje. Ekkor leghosszabbak az éjszakák, és legrövidebbek a nappalok. Látszólag győzedelmeskedik a sötétség, azonban eleinte lassan, de aztán egyre gyorsuló ütemben erőre kap a fény.
Az újkori magyar történelem egyik legnagyobb szabású pénzügyi csalása, a hatalom passzív, de inkább aktív támogatásával családok százezreit tartja hosszú évek óta sötétségben.
Civilek áldozatos, önfeláldozó munkájával már régóta ismert ennek a gyilkos manővernek a működése. Ám az igazságnak csak a tömeg, és a közvélemény nyomása szerezhet érvényt!
Eljött az ideje annak, hogy a fény újraszülessen, és visszaszorítsa a sötétséget. Azt a sötétséget, amely most a legsűrűbb.
Vissza a selyemzsinórt – Országos “devizaadós” demonstráció