Az orosz népfelkelők Kijev környékén működő partizáncsoportjai az éj leforgása alatt felgyújtottak és porig égettek több raktártelepet, ahol az ukrán hadsereg egyelőre ki nem osztott téli ruházatát tárolták a kijevi csapatok. Porosenko nemrég jelentette be, hogy az önkéntes zászlóaljak nemsokára megkapják a téli öltözetet. A ruhaosztással azonban gondok lesznek, mert Kijev környékén több raktártelep is porig égett, ezekről a helyekről szállították volna a laktanyákba és a fronton szolgáló csapatoknak is a meleg öltözetet.

November 12-én és 13-án is mintegy 2000 négyzetméteres raktárak égtek le Kijev környékén, mindegyik az ukrán önkéntesek téli ruházatait tárolta. Egy ilyen raktár égett le egy katonai műszaki iskola területén is, amin eközben három egység állomásozott, beleértve Porosenko személyes ezredét is (A-0222). A kijevi csapatok jelenléte ellenére a tüzet csak több óra elteltével észlelték, mikor már a teljes raktár kiégett.
Eközben a délkeleti frontról is hírek érkeznek arról, hogy több helyen ugyanilyen raktárépületeket gyújtottak fel, mindenhol a kijevi csapatok még ki nem osztott téli ruházata semmisült meg.

http://www.hidfo.net/2014/11/14/telen-fazni-fognak-nyugati-zsoldosok-partizanok-felgyujtottak-ruharaktarakat