Nyalókakirályék Kijevben jó nagyot “nyaltak”! Most aztán nyelnek rendesen.
Судно с углем из ЮАР прибыло в украинский порт
Az udvar tüzelőanyagbiztosa ugyanis Dél – Afrikában jól bevásárolt! Szénbányát vett, de mire a “saját” szén ukrán kikötőbe ér 112 amerikai dollárt kóstál/tonna. A lengyel szén az valamivel olcsóbb – lenne – ha lenne. Van is az, csak a testvéri polákok hozomra nem akarják adni! Előre kéne fizetnie Ukrajnának a lengyel fűtőanyagért. De pénz sincs!
Donbassz meg – nem ad szenet! Nekik van, csak a donbassziak egy ideje durcásak a kijevi udvarra. Ott persze nem értik mire a harag? – de ha értenék se lenne a megértésből szén.
Márpedig szén az kell! Mert az nem lehet, hogy se gáz, se szén!
Előállt egy bátortalan javaslattal a “Centrenergo” nevű, a szénbizniszben járatos udvari cég. Meg kéne próbálni szenet beszerezni Oroszországból.
Jacenyjuk hiénácskát a hideg víz verte ki az ötlet hallatán, de belátta: Maradék – Ukrajnának négy millió tonna szenet kell beszereznie! Mégpedig stabil helyről. Kissé megörvendeztette őt a kikalkulált ár, ami bizony eléggé jó ár. Az oroszországi bányákból az erőművekig leszállítva, tokkal – vonóval nem kerülne többe, mint 80 dollárba. Tonnája! Magas fűtőértékű feketeszén. Antracit.
Rábólintott hát a tervre! De megintcsak izgalmi állapotba került, amikor megtudta, hogy ez a terv is elfüstöl. Pénz hiján! Mert az oroszok azok állítólag adnának annyi szenet amennyi csak kell! – de hát azoknak is előre kéne fizetni, mert bizalmatlanok! A fene a bizalmatlan fajtájukat! (Jacenyjuk nem is érti az okát!)
Egyelőre szene Maradék – Ukrajna erőműveinek nincs! A lakosság részére sincs! Pénz sincs! Csak hideg, meg sötétség van. Ami még nagyobb lesz. Hiszen itt a tél!
A féreg EU sem akar adni pénzt! Mármint a kijevi udvarnak. Amerika se! Ráadásul Donbassz is csak viszi a pénzt!

https://balrad.wordpress.com/2014/11/14/nagy-gondban-a-kijevi-udvar/