2014. november 14., péntek

Lopott tank és háborús szerencseeset Donbasszban.

Általánosságban véve nagy történésektől mentesen telt el Donbassz mára virradó éjszakája. Javában tart a világban ugyanis a diplomáciai nagyhét, (előbb az ázsiai csúcs Pekingben, most pedig a G20 randija Ausztráliában) és valószínűleg ennek is betudhatóan viszonylag csendes mederben folydogál a donbasszi háborúskodás. Inkább a felkészülés jegyében.
vető
Donyeck “Szpartak” – kerülete volt kénytelen álmatlankodni mára virradó éjjel. “Kijev” és “Petrovszkij” kerület is kapott belövéseket a peszkinél még viszonylag háborítatlanul ügyködő latortüzérségtől.
Nyalókakirály banditáinak egy kissebb csordája az éjszaka folyamán megkísérelt behatolni a repülőtérre. A milicisták elvették a kedvüket. Két lator élete bánta a kísérletezést.
Most Avgyejevkán a “sor”! A helyiek kénytelenek megtapasztalni Valcman pribékjeinek esztelenségét. Az éjszaka már lőtték a város lakótelepeit. Szerencsére mindössze hat gránát csapódott be, ami áldozatokat nem követelt, de a lakosság kénytelen a pincékbe és egyéb biztonságosnak vélt helyekre költözni. Avgyejevkában felemás a helyzet. Mára virradóan a néhány latorbelövésen kívül nagyobb probléma nem volt. Népköztársaságiak és valcmanisták viszonylag jól el voltak az éjszaka a városban.
Amint pedig a mellékelt foto is tanúsítja, Avgyejevkában is megtörtént az első “háborús szerencseeset tegnap délután:
hűh
Novomarinyka és Krasznogorovka pribékjeinek viszont rossz éjszakájuk volt a mára virradó. A népköztársaságiak tüzérsége egész éjjel szórakoztatta őket.
Nyikolajevka, Sevcsenko és Orjel zsoldostáboraiban is felfordulás volt az éjszaka. Népköztársasági “Grad” vetőgépek okoztak rendetlenséget.
Szcsasztyje környékén a milicisták tüzérsége egész éjjel serénykedett.
Malarjazancev mellet kora hajnalban a milicisták leolvasztottak RPG – vel két latortankot.
Mariupolban és környékén a felek végigaludták az éjszakát.
Sztancija Luhanszkajánál az arrafelé kószáló milicisták egy kijevi “Bulat” tankot szó szerint elloptak. A személyzet sehol nem volt. (Később tudták csak meg, hogy azok nem messze onnan ájult részegen hemperegtek a bozótosban.) A legények nem keresgélték a tulajokat, hanem elkötötték a jószágot, és bejelentkeztek vele. Bár előőrsöt kellett küldeniük, nehogy a kollégák rájuk lőjenek.

Megszületett a mozgósító zenés video is Újoroszország támogatásáras. “ВСТАВАЙ за НОВОРОССИЮ!” – “Kelj fel Újoroszországért!” – címmel.

https://balrad.wordpress.com/2014/11/14/lopott-tank-es-haborus-szerencseeset-donbasszban/

Nem egyszerű dolog ez a donyecki repülőtér – ügy. A népköztársasági erők még mindig küszködnek a Jobb Szektor reptéren rekedt egyedeivel. Elpusztításuk folyamatban van!

A donyecki repülőtér irányítótornyára felkerült a Donyecki Népköztársaság zászlaja

Volnovahából pedig olyan hír érkezett, hogy Valcman latorjai komoly háborúra készülődnek.
A város kórházát kiürítették, a betegeket pedig elzavarták. “Menjetek magatokat kezeltetni Oroszországba!” – ordítozások közepette teherautókra parancsolták őket, és… – Azok meg – nem nagyon lévén más lehetőség, nekivágtak az útnak az ellenséges területen keresztül Donyeck irányába a “kalandnak”.
A “Fehér Konvoj VII.” ma reggel felsorakozott az oroszországi Rosztov – régióban az orosz – Donyeck – Izvarino és a “Matvejev Kurgan” orosz – újorosz határon, belépésre készen Donbasszba.
A 82 teherautóból álló kamionflotta még a mai napon célba fogja juttatni rakományát. Az orosz külügyminisztérium kérte ugyan Kijev “rugalmas” hozzáállását a dolgokhoz, valamint a Nemzetközi Vöröskereszt segítségét, ám a magas felek fülük botját sem mozdították! Úgyhogy a konvoj helyi idő szerint délben nekivág az útnak.


https://balrad.wordpress.com/2014/11/14/eletkepek-donbasszbol/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése