2014. november 14., péntek

Kijev: “nincs esélyünk Donbasszra!”

Новороссия новости сегодня
Ma meglehetősen nehéz napja volt ismét Donyeck “Szpartakusz”, “Kijev” és “Petrovszkij” kerületeinek. Valcman nehéztüzérsége egész nap folyamatosan lőtte ezeket a lakott területeket.
A donyecki reptéren folyamatos a beszivárogni vágyó latrok elleni harc. A milicisták meglehetősen felbolydulva keresik a “rést a falon” – amelyen keresztül mindig bejut néhány bérgyilkos a retérre. Ma viszont nyolc lator ott is felejtette magát. Több lett rajtuk a lyuk, mint ami egyébiránt még egészséges.

Az Avgyejevka környékén eddig még épségben hagyott banditatüzérség Jaszinovataját lőtte ma délután. A városban egyébként milicisták nincsenek, csak a múlt heti balul kiütött valcmanista kaland roncsai – no meg helyi lakosok. Közülük heten haltak meg ma délután a latorgránátoktól.
Gorlovkát ma ismét Uglegorszkból lőtte “Gradokkal” a zsoldosbanda.
Artyemovszk irányából meglehetősen komoly latorerősítés érte el a kritikus – beavatkozhatósági – határt. Egyértelmő, hogy a katlanba zárt pribékbandán szeretnének segíteni. Egyelőre a milicia nem bántotta őket.
Sztarobesevonál 25 latorpáncélos rekedt meg. Se előre – se hátra nem tudnak mozdulni. Az ok: körbekapta őket a milicia.
Kamenyka mellől Nyalókakirály latortüzérsége Nyikisino romjait lőtte egész nap.
Peszka valcmanistáinak ma rosszra fordult a hadiszerencse. Egész nap folyamán lőtte őket a népköztársaságiak tüzérsége. Délután kettő óra körülre meg is tört a kitartásuk. Elkezdtek menekülni. Már amelyiknek még erre volt lehetősége, hiszen úgy becslik, hogy komoly egyedveszteség érte ezt a bandát.
Dél tájban Sztanyicja Luhanszkajából néhány ágyúlövést eresztettek meg Luhanszk külső városrészeire a zsoldosok. A milicia egy komlett “Grad” – üteggel válaszolt a merészségre. A jelentés szerint túlélője nem lehet a válaszcsapásnak.
Szeverodonyeck tegnap frissen megérkezett zsoldosainak már ma délelőtt bemutatkozott a Luhanszki Népköztársaság tüzérsége. A beszámoló szerint jónéhány friss latornak már nem fűlik a foga az oroszgyilkolászáshoz. Annyira nem, hogy fűbe is haraptak első donbasszi napjukon.
Liszicsanszk környékén is egész nap volt valami történés.



Pervomajszki látképek
A Szcsasztyje határában tanyázó valcmanista bérgyilkosoknak is érdekesen alakult a mai programjuk. Erről szintén a milicia tüzérsége gondoskodott. A vacsoráért minden bizonnyal jóval kevesebben sorakoznak, mint ahányan a reggelinél voltak.
A Veszelaja Gora dombért vívott mai tüzérségi csatát sem szívesen fogják fölemlegetni az életben maradt banditák.
A krimszkojei túlélő pribékek is áldhatják a szerencséjüket. A népköztársaságiak reaktív tüzérség tüzet küldtek a nyakukba. Az eset délután egy óra tájban történt. Állítólag csak hírmondó maradt a latorszázadból.
Frunze mellől a 29. és 31. latorposztok kaptak ma “Grad” sorozatokat.
Zolotojét ellenben a pribékek ágyúzták. Három helyi lakos súlyosan megsebesült.
Mala Ajdar és Artyjom térségben dél körül kezdték lőni egymást kézifegyverekkel a szembenálló felek. Ami biztos, hogy két milicista harcos elesett.
A kijevi udvar tájáról pedig olyan hírek szivárogtak ki, miszerint Nyalókakirály és néhány hozzá nagyon hű és mellette mindig kitartó udvaronca már kilátástalannak tartják a Donbassz elleni hadjáratot. Olyan hangok is hallatszanak, miszerint feladná a trón a terület visszakapintásának ötletét, mondván, hogy arra semmi esély!


https://balrad.wordpress.com/2014/11/14/kijev-nincs-eselyunk-donbasszra/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése