A Maidan-téri, forradalomba torkolló demonstrációkhoz hasonló tüntetés-sorozat kezdődhet Budapesten – figyelmeztet a Ron Paul Békeintézet lapja.

Amennyiben zsarnoki politikáját folytatja Orbán Viktor könnyen egy másik Viktor – az elűzött Viktor Janukovics – sorsára juthat. A magyar fővárosban szervezett utcai tiltakozások más oroszbarát kelet-európai vezetők, pl. a Robert Fico szlovák miniszterelnök vagy Miloš Zeman, cseh elnök számára is intő jelek lehetnek – írja a lap. A cikk részletesen beszámol az internetadó elleni tüntetések előzményeiről és az azt követő eseményekről. Arról, hogy jóllehet a kormány megígérte, nem lesz internetadó, a tömeg bármikor kész az utcára vonulni. Nemes Balázs, a tiltakozás egyik vezetője elmondta: a demonstrációk résztvevői tartják egymással a kapcsolatot és ha a hatóságok újra megsértik polgári jogaikat, ők ismét elözönlik az utcákat. A liberális politikus a legarcátlanabb zsarnokságnak nevezte az orbáni kormányzást.
Bár Orbán folyamatosan azt állítja, hogy nem Oroszország, hanem Magyarország-párti politikus, nyugaton nem egészen így láják. A szavak és a tettek között ugyanis meglehetősen nagy az ellentmondás. A magyar miniszterelnök ellehetetlenítette a nyugati cégek munkáját, túl nagy hatalom összpontosul a kezében, megváltoztatta az alkotmányt. Orbán sokféleképpen sértette meg az európai demokratikus normákat – sorolja a lap. Nemcsak ellenállt az Oroszországgal szembeni szankcióknak, értelmetlennek nevezve őket, hanem még kártérítést is követelt Brüsszeltől arra hivatkozva, hogy az orosz üzleti partnerek elvesztése nagy érvágást jelent Magyarországnak.
Mostanában mégis úgy tűnik, mintha Magyarország első embere kevésbé bírná a nyugatról érkező nyomást. Nemrég ugyanis kénytelen volt olyan nyilatkozatot tenni, miszerint Magyarország Németország mellett áll, és indokoltnak találta az Oroszország elleni szankciók bevezetését is. A lap kiváró álláspontra helyezkedik, hiszen a következtetés nagyon kézenfekvő: a megváltozott hozzáállás a berlini nyomásnak köszönhető.
(Hírhatár)

Bal-Rad komm: “…a megváltozott hozzáállás a berlini nyomásnak köszönhető.” – ami teljesen igaz is! Csakhogy Orbán egy valamit valószínűleg nem vett figyelembe: ŐT MÁR LEÍRTÁK A GAZDÁÉK!
Orbán azt hiszi, hogy megkegyelmeztek neki! Ezért kiküldi Moszkvába külügyérét, hogy kissé “kiábrándítsa” esetleg Oroszországot! Ezzel aztán a Nyugat el is vágja a szálat! Oroszország felé. Az itt maradt végére pedig Orbánt lógatja fel.
Ha miniszterelnökünk úgy véli, hogy egy újabb pávatánccal kegyelmet kaphat a Gazdától – hát nagyon téved!
Ő MÁR KEGYVESZTETT LETT! SZÁMÁRA MÁR A GAZDA RÉSZÉRŐL NINCS KEGYELEM! A GAZDA DÖNTÖTT!
Gyurcsány felkészül! (Szép csendben van az utóbbi napokban!)
Pesten – most – nem lesz Majdan! Megoldódik a NYUGAT PROBLÉMÁJA!
De marad itt még megoldanivaló bőven!