Hídfő.net | "Prompt Global Strike"
Felrobbant az Egyesült Államokban az amerikai hadsereg egy kísérleti hiperszonikus rakétája, közvetlenül az indítást követően. Maureen Schumann, a Pentagon szóvivője szerint a sikertelen rakétatesztet Alaszkában, a Kodiak-szigeten hajtották végre hétfőn hajnalban. "A fegyver felrobbant közvetlen a kilövés után, a roncsok visszahullottak a földre."
A hétfői rakétatesztet közös projektben akarta végrehajtani az amerikai hadsereg és a Sandia National Laboratories, a fegyverrendszer pedig része lett volna "Gyors Globális Csapás" nevű programnak, melyben az Egyesült Államok olyan fegyverek kifejlesztésére törekszik, amivel a Föld bármely pontján meg tud semmisíteni az amerikai kormány által kijelölt célpontokat. Az első tesztet 2011 novemberében végezték el, az még sikeres volt. A Pentagon reményei szerint kifejlesztenek majd egy olyan fegyvert, amivel 30 percen belül a Föld bármely pontján sebészi pontossággal tudnak rakétacsapást végrehajtani (természetesen a terrorizmus elleni harc részeként).
A projekt láthatóan nem halad. Elképzelhető, hogy van egy Amerikánál is nagyobb hatalom, ami nem akarja, hogy a nyugat kezébe ilyen fegyver kerüljön. Igen, elképzelhető, hogy még a megannyi ország propagandája által felmagasztalt Egyesült Államoknál is van nagyobb hatalom. A makrogazdasági mutatók legalábbis újonnan ezt mondják.


http://www.hidfo.net/2014/08/26/sikertelen-volt-az-amerikai-raketakiserlet