A család maga készítette a keresztet, szállította az urnát és ásta meg a sírt, mégis több mint 100 ezer forintjába került, hogy eltemessék a nagymamát.

A kormány rendelkezése alapján 2015. januártól lesz elérhető a szociális temetés azoknak, akik nem engedhetik meg maguknak szerettük búcsúztatását. S. Tamás és családja azonban már most úgy döntött, hogy a legolcsóbb szolgáltatásokat rendelik meg a 86 éves korában elhunyt nagymama temetésére, minden mást maguk intéznek. A számla így is tetemes összegre rúgott – írja a Blikk

– Anyósom, Lenke mama kérte, hogy a faluba temessük, így gyakrabban járhatunk majd hozzá, és hamvasztassuk, mert úgy a legolcsóbb – mesélte a családfő, aki feleségével, Zsuzsával három saját gyermeke mellett egy örökbefogadott és öt, csecsemőkorában magukhoz vett gyermeket nevel, nagy szeretetben.

– A keresztnek való fát a Tüzép telepen vettem, az unokákkal csiszoltuk, festettük, ezzel spóroltam 9 ezret. Körülbelül 20 ezerért ásták volna a kis urnagödröt, amit én végeztem el a szertartás előtt két órával és legidősebb fiam, Máté temette be. A templomból a temetőbe 38 ezer forint lett volna a halottaskocsival való szállítás, ehelyett a saját autónkkal vittük az urnát – sorolta Tamás.

Hívő katolikusként nem okozott a család egyik tagjának sem gondot, hogy saját kezükkel adtak végtisztességet a mamának, hiszen ez régen természetes volt vidéken. Ugyanakkor a családfő úgy érzi, túlzottan drágán számolnak fel tételeket, nem érti például, hogy kerülhetett például egy műanyagzsák 2540 forintba.

– Az anyósom a közeli kórházban hunyt el végelgyengülésben, ezért nem is boncolták. Nem tudom, mennyi gumikesztyűt, zsákot használtak el. Azt, hogy „Erdélyi Józsefné élt 86 évet” 1905 forintért ragasztották fel öntapadós betűkkel, ez azt jelenti 79 forintot számoltak betűnként – elemezte kiadásokat a családfő, aki ennek ellenére örül, mert a téli fűtés árát így is megspórolták.

(Blikk)