2014. augusztus 26., kedd

Mariupoltól Minszkig…

Sahtyorszknál “megfáradt” néhány valcmanista éremgyűjtögető.

Nagyon úgy tűnik, hogy Nyalókakirály hadfiai “utaztak” a háborús veteránok kitüntetéseire. Fűbeharapásuk után ugyanis komoly kitüntetésgyűjteményt találtak holmijaik között a milicisták. Nem nehéz elképzelni, hogy miként-milyen áron-jutottak a kitüntetésekhez? Vajon hány Nagy Honvédő Háborús veteránt gyilkoltak meg a kitüntetéseikért?

Viszont most fizettek! Az életükkel.

Novorosszija fegyveres erői a déli frontszakaszon folytatják előnyomulásukat.

A Szaur-Mogiltól kezdve a Szedovon át Novoazovszkig a teljes Azovi-tengeri partszakaszt ellenőrzik a miliciák, és nyomulnak Mariupol felé.

térk

A kikötővárosban visszamaradt ordasfalkák pedig a helyi lakosságot gyűjtögetik ezres csoportokba, hogy élő pajzsként használhassák fel őket, ha védekezniük kell.

Eközben Minszkben megkezdődtek a tárgyalások az Eurázsiai Unió és a Nyugat-európai latorszövetség között. Ennek keretében fog találkozni Valagyimir Putyin orosz elnök a tanácskozásra meginvitált Valcmannal is. A csúcs fő témája az ukrajnai krizis.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint egész sor kétoldalú tanácskozásra is sor fog kerülni, de arról nem beszélt, hogy ki-kivel tárgyal majd.

Az EU-rókaképű, és rókalelkületű külügyi főcédája Catrine Ashton az Unió “Oroszországhoz fűződő jószomszédi viszony kialakitásának szándékáról” kaffogott, és vázolta, hogy ennek érdekében egy politikai fórum létrehozásáról beszélt az ausztriai Alpbachban.

Minszkben nyáladzik egyébként Az EU energiaügyi biztosa Günther Oettekinger és a kereskedelmi biztos Karel de Gucht is.

http://balrad.wordpress.com/2014/08/26/mariupoltol-minszkig/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése