2014. augusztus 26., kedd

Augusztus 25-én a totális valcmanista bomlás és összeomlás jelei uralták Donbassz frontjait.

Luhanszk körül tegnap érezhetően gyengült Nyalókakirály latortüzérségének ostroma. Igy aztán a város 28 pontján megkezdődött az Oroszországból érkezett segélyszállitmány szétosztása a lakosság körében. Tegnap délután Szergej Lavrov orosz külügyminiszter bejelentette: már megkezdődött egy újabb segélyszállitmány összeállitása Donbassz részére, és nagy valószinűséggel még a héten útnak is inditják. A hir hallatára a NATO-latorszövetség első egyede – Rasmussen főtitkár – azonnal tajtékozni kezdett. “Ukrajna elleni folyamatos orosz agresszióról” károgott, konokul hallgatva a városok valcmanista ostromáról, és annak következményeiről. Ezek miatt nem ajvékol a latorszövetség, amely azért lassan kezdi már fölfogni Nyalókirály Főmegbizottjuk tragikusra fordult donbasszi helyzetét.

A Sztyepanovka, Amvrozijevka, Sztyepano-Krinki – térségben gyűrűbe zárt latorhordákat a népfelkelők tüzérségi tűzzel árasztották el. 40 db. tank, kb. 100 egyéb páncélozott jármű,mintegy 50 db. “Grad”, és több mint 60 db. önjáró és vontatott tüzeérségi löveg semmisült meg Nyalókakirály latorseregének arzenáljából ebben a gyűrűben. Az elhullott bérgyilkosok száma ismeretlen.

térk

A kijevi udvartartás közben hivatalosan is beismerte, hogy Donbassztól délre új front nyilt. Nem is igen tagadhatták volna le a tényt, hogy Mariupol térségében is a végzet leselkedik rájuk, mert a zömmel fasisztákból és neonácikból álló “magánzászlóaljaik” egymást taposva menekülnek Mariupolból Zaporizzsja felé.

Krasznoje térségében az önvédelmi erők légvédelme lelőtt egy latorheliloptert.

Megerősitették azokat a jelentéseket, hogy Mariupolból a kijevi helytartóság városi igazgatását és csatolt szerveinek Dnyepropetrovszkba történő evakuálását fejetlen tempóban megkezdték. A zsúfolt repülőtéren kaotikus állapotok uralkodtak egészen késő estig. Hirtelen nagyon sürgős lett minden nyaloncnak a távozás Mariupolból, az egyenlőre még biztonságosnak tartott Dnyepropetrovszkba.

Ugyanakkor a már szinte utolsókat rúgó latortüzérség Jasznovatajára és Sahtyorszkra tegnap rendkivül erős tüzet zúditott. De igaz ez a donyecki-régió minden olyan településére, amit a valcmanista pribékek tüzérséggel képesek elérni. Igy Kirovszk és Malaorlovka is ismét ostrom alá került. Egyre világosabb az a szándékuk, hogy az összeomlásukig a lehető legnagyobb pusztitást akarnak végezni az infrastruktúrákban, az emberi élőhelyekben.

http://balrad.wordpress.com/2014/08/26/valcmanista-osszeomlas-jelei-donbassz-frontjain/


Ma Újoroszország hatóságai 88 – mára virradóan a déli frontszakaszon – meghalt valcmanista nevét és adatait tették közzé. Van közöttük ezredes és egyszerű “sima” harcos is. Közös bennük, hogy valamennyi zsoldos volt életében. Pénzigéret fejében vállalták Amerika és a latorszövetségek érdekében a donbasszi oroszirtást.

igaz

Újoroszország hatóságai – igéretük szerint – ezután minden beazonositható – fűbe harapott zsoldos nevét közzé fogják tenni, és ők maguk értesitik a hozzátartozókat.

A DNR tájékoztatási irodája bejelentette, hogy a népfelkelők számára a Szaur-Mogil ma reggeltől “napozódomb” lett. Ugyanis a magaslat katósugarából minden latorbandát kitakaritottak.
Mindettől függetlenül nem marad “lakók” nélkül Donbassz legmagasabb pontja. Megkezdődött ugyanis a magaslat “lakhatóvá” tétele, és ismételt “benépesitése” – de mostmár nagyobb hatótávolságú tüzérségi rendszerekkel.

image18831248_738f84b49482a09184b0e5274e0a9292

Luhanszk északkeleti-keleti-délkeleti valcmanista gyűrűjét ma délelőtt darabjaira marcangolta a milicia.

Zsdanovkánál Nyalókakirály latorjai kapituláltak. Meggyőzte őket a milicia tűzesője.

Mariupol szinte teljesen megtisztult a szeméttől. Jelentések szerint komoly pánikhelyzet alakult ki a bérgyilkoshordák soraiban.

Megfigyelők szerint most sebeiket nyalogatni gyűlnek Zaporizzsja és Dnyepropetrovszk környékén, és a remélnybeli Nyugat-ukrajnai erősitéseket várják.

Ugyanakkor a kijevi udvar sikerére szomjazó csodavárók meglehetősen keserű szájizzel vették tudomásul, hogy Angela Merkel értésére adta Valcmannak: “sorry Mr. Pesident Not help!” Azaz: a NATO – latorszövetség egyelőre nem tud segiteni.

http://balrad.wordpress.com/2014/08/26/sorry-mr-president/



Döbbenet Nyugat-Ukrajnában

“Akár hétezer emberünket is körbezárhattak Donbasszban” – közölte ma Kijevben a rémisztő hirt az ukrán közvéleménnyel Konsztantyin Knyirik, Valcman frontügyekben illetékességi jögkörrel biró Információs Központjának vezetője.

Новость на Newsland: Семь тысяч украинских солдат попали в три котла ополченцев

Neonáci köröket a viz verte ki annak hallatán, hogy a példaként emlegetett “Dnyepr” “Donbassz” “Sahtyorsz” és “Herszon” latorbandákat a népfelkelők fojtogatják.

A hirre – nem túlzás – az ukrán közvélemény is felhorkant. Először hallottak ugyanis nem jó hirt a donbasszi frontokról. Hidegzuhanyként érte a diadalmas előnyomulásokról, Donbassz felszabaditásáról szóló napi jelentésekhez hozzászokott ukránokat a mai kijevi bejelentés.

A fenti videon a Mariupolból Dnyepropetrovszk felé menekülő valcmanista konvoj látható. Beszámolók szerint zsúfoltak az utak Nyalókakirály rettegve menekülő hadaitól.

“Fokozzák a hangulatot” a mariupoli eseményekről szivárgó hirek is, amelyek kezdenek kételyeket ébreszteni a kijevi udvar szavahihetőségét illetően, illetve a Nyugat-Ukrajnába mostmár özönlő hullaszállitmányok nyomán terjedő elkeseredés.

A Mariupolból Zaporizzsja felé pánikoló banditák azonban “árnyékra” vetődtek. Alig lépte át a réágióhatárt a “Dnyepr” egyik “lemaradt” alakulata és az “Azov” banditaseregletének konvoja, Rozovka határában a kozákok lecsaptak rájuk.

Запорожские партизаны атаковали колонну нацгадов, отступающих из Мариуполя

A kétségbeesett latrok egy jó része kijutott a tűzből, ám Kujbisevnél ismét belefutottak egy másik csapdába. A rettenetes kavarodásban a latorkonvoj nagyobbik hányadát megsemmisitették a partizánok, a többiek egy részének sikerült elcsusszannia Zaporizzsja irányába, mig a “megúszók” másik fele visszafelé sántikál – Mariupol felé.

Jelentések szerint ebben a két rajtaütésben minimum száz lator veszett oda végleg!

http://balrad.wordpress.com/2014/08/26/dobbenet-nyugat-ukrajnaban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése