(mukachevo.net/Kárpátalja)/Nagydobrony Online: “Betiltották az orosz tévécsatornákat Kárpátalján”

“Ezt a célt, vagyis a hatékony fellépést szolgálja Arszen Avakov belügyminiszter augusztus 19-i keltezéssel kiadott 840. számú, Ukrajna információs biztonságával kapcsolatos bizonyos kérdésekről című rendelete. A dokumentum értelmében a jövőben a rendőrség a Nemzeti Televíziózási és Rádiózási Tanáccsal (NTRT) közösen lép fel az orosz propaganda agressziójával szemben. (Sic! – a szerk.)

A munkácsi portál arról számolt be, hogy a Belügyminisztériumban ma távértekezletet tartottak Anton Herascsenkónak, a belügyminiszter tanácsadójának és Jurij Artyomovnak, az NTRT elnökének vezetésével, amelyen az ellenséges propaganda elleni fellépés hatékonyságának növelése céljából meghatározták az NTRT és a Belügyminisztérium, illetve helyi megbízottaik együttműködésének irányvonalait.

Ivan Kuzma, az NTRT kárpátaljai megbízottja közölte, hogy ideiglenesen betiltották Ukrajna területén az orosz 1 Канал. Всемирная сеть (ОРТ), РТР-Планета, НТВ-Мир, Россия-24, ТVСІ, Россия-1, НТВ, ТНТ, Петербург-5, Звезда, РЕН-ТВ, Life News, Russia Today, РБК-ТВ tévécsatornák műsorainak sugárzását, terjesztését.

Az orosz televíziós propaganda megakadályozására Kárpátalja területén a rendőrség az NTRT képviselőjével együtt megkezdi a kábelhálózatok ellenőrzését a vidék szállodáiban, szanatóriumaiban és üdülőiben, a turistatelepeken, a gyógyászati és más nyilvános szabadidős létesítményekben stb.

A hatályos jogszabályok megsértéséért büntetőintézkedéseket foganatosítanak a tisztviselőkkel és felelős személyekkel szemben, vagy büntetőjogi felelősségre vonás vár rájuk – írja a portál.”

Bal-Rad komm: Ez a nyugati értékrend? Ez a nagy demokrácia? – Betiltani a nekik nem tetsző médiát, sajtót, – elnémítani minden olyan szót, ami ellentmond nekik?
A legsötétebb terror ideje jött el Kárpátaljára. Rendőrök fogják járni a szállodákat, szanatóriumokat, kórházakat, – keresvén, vizslatván a bűnösöket, akik orosz csatornákat mernek nézni.
Sőt, majd felállítanak besúgó hálózatot is – és lehet írni majd komoly, névtelen feljelentéseket, miszerint XY. az otthonában halálos bűnt követett el és orosz tévét nézett!
Jön is a fekete autó egy hajnalon és elviszik a bűnöst, – tévénézés miatt.
“A hatályos jogszabályok megsértéséért büntetőintézkedéseket foganatosítanak a tisztviselőkkel és felelős személyekkel szemben, vagy büntetőjogi felelősségre vonás vár rájuk” – írja a portál.
Megérte? Ezt akartátok?
B-R
ui: Ja és csak a rend kedvéért. Ha valaki még nem ismerné: Itt nézhető a Russia Today élőben. – És a Rosszija24, szintén élőben.