2014. július 12., szombat

Tapsolva nézték a Gázai-övezetben zajló népirtást

Allan Sørensen, egy dán napilap közel-keleti szekciójának helyszíni tudósítója a Gázai-övezet környékén tartózkodott a jelenleg is zajló offenzíva miatt, melynek során felvételeket készített azokról az izraeliekről, akik a Gázai-övezettől alig két kilométerre egy magaslaton csoportos ünnepséget tartottak. Az összegyűltek a közeli hegyek magaslatait színház-szerű kilátásként használva élőben nézték, amint a légierő a Gázai-övezet sűrűn lakott övezeteit bombázza, és a fotók alapján a látvány láthatóan örömmel tölti el őket.
Hídfő.net | Gázai-övezet ostrom
A "Közel-Kelet egyetlen demokráciájának" vérszomjas barbárjai pezsgővel, pattogatott kukoricával, cseverészve nézik a folyamatban lévő népirtást. Az újságíró elmondása szerint a jelenlévők közül egy 22 éves helyi zsidó lakos azt nyilatkozta, hogy a party-t amiatt hívták össze, mert így élőben nézhetik, amint Izrael végső csapást mér a Hamasz-ra. Egy-egy látványos robbanást tapssal jutalmaztak az újságíró szerint.
Hídfő.net | Gázai-övezet ostrom 2

http://www.hidfo.net/2014/07/12/tapsolva-neztek-gazai-ovezetben-zajlo-nepirtast



Vasárnap reggel az izraeli haditengerészet kommandói partra szálltak a Gázai övezet északi részén, és igen hamar fegyveres harc bontakozott ki Hamasz alakulataival. A rohamosztag egy rakétaindító állást akart felszámolni, amiről korábban nagy hatótávolságú rakétákat indítottak el Tel-Aviv és Jeruzsálemet irányába. A Hamász jelentése szerint fegyvereseik megakadályozták az izraeli kommandó partraszállását. Az izraeli hadsereg a művelet kezdetét követően felszólította az észak-gázai települések lakosságát, hogy hagyják el otthonaikat, mert napközben szárazföldi offenzívát indítanak az övezetbe. A palesztin lakosság megtorló akciótól tart az eddigi támadások sikertelenségei miatt.
Hídfő.net | Izraeli katonák a gázai határon
http://www.hidfo.net/2014/07/13/megkezdodott-gazai-offenziva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése