2014. július 18., péntek

Evo Morales: "A BRICS bankja megváltoztatja Dél-Amerikát."

Evo Morales bolíviai elnök reagált a BRICS csúcs bejelentésére, miszerint létrehozták a BRICS "bankját" 100 milliárd dolláros tőkével, és azzal a nem titkolt céllal, hogy segítse a világ országainak az IMF és a Világbanktól való elszakadást. Morales szerint "Elsősorban ez egy új gazdasági eszköz lesz mindazok számára, akiket eddig kizsákmányoltak. Nekem úgy tűnik, hogy végre lehetőségünk lesz elszakadni a gyarmatosítóktól, hogy ne hízlaljuk tovább őket."
Hídfő.net | Evo Morales, Bolívia elnökeEvo Morales, Bolívia elnöke.
Morales itt nem állt meg, szerinte a "A neoliberalizmus teljesen tönkretette és kifosztotta Bolíviát, a gyarmatosítók máshoz se értenek, csak a vesztegetéshez, fenyegetéshez és az ásványkincsek elrablásához." Milyen érdekes összefüggések, hol is halhattunk már ilyent, hogy a neoliberalizmus kifosztott egy országot először rendszerváltásnak álcázva magát, majd kapitalizmusnak?
Emlékeztetőül: A BRICS bank alapító okiratát a héten írták alá Brazíliában, Fortaleza városában. A bank 100 milliárd dollár kezdőtőkével indul. A székhelye Sanghajban lesz.

http://www.hidfo.net/2014/07/18/evo-morales-brics-bankja-megvaltoztatja-del-amerikat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése