2014. július 18., péntek

Észak-Donbassz mai napja


Egy egészen frissen közölt adat szerint ma a luhasnszki piacot ért valcmanista latortüzér-támadásnak húsz halottja van. Valamennyien civilek. A súlyos sérültek száma 26.
De a Dél-donbasszi katasztrofális vereségük miatti dühüket rázúditották a Luhanszk-környéki településekre.
Szlavjanszk vasútállomásánál ma milicisták rajtaütöttek a megszálló horda egy csoportján. A meglepett latroknak esélyük sem volt. Beszámolók szerint tucatni múlhatott ki dicstelen módon.
Rodakovo mellett is kilehelte a páráját néhány zsoldos egy útszli lövöldözésben. Itt egy milicista súlyosan megsebesült.
Popasznajánál latortüzérség munkálkodott éppen, amikor lecsapott rájuk a végzet. Három löveg személyzetét kaszálták le a milicisták, majd egy “Ural” – teherautót kölcsönvéve távoztak.
Bogorogyicsan felől Luhanszk irányába tartott a óvatlan BMP, megrakva zsiványokkal. Két PRG-találat érte egyszerre. A milicisták nem foglalkoztak a létszámellenőrzéssel.
A Valcman – latrok a tegnapi repülőgéplelövés utáni ijedelmet kihasználva, ma felküldtek egy AN-26-ost. Megúszta.
Vidnojénál és Avgyejevkánál latortüzérsségi gránátok okoztak riadalmat, de nagyobb kárt szerencsére nem.
A Dél – Donbassz hiénamentesitése után kezd a harcok szintere áttevődni Északra, Luhanszk-körzetébe,. Donyecknek egyelőre közelébe sem mer szagolni Nyalókakirály zsoldoshordája, mert ott azért nagyon komoly DNR-erők sorakoztak fel.
A Szaur-Mogilján fészkelő miliciatüzérség pedig ma már munkanélküliségre panaszkodott.

http://balrad.wordpress.com/2014/07/18/eszak-donbassz-mai-napja-2/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése