A kijevi junta tegnap úgy döntött, hogy felfüggeszti az Oroszország felé fenálló tartozásának visszafizetését. Üres a nyalókakirályi kincstár! (Amiből pedig még Donbassz általuk lerombolt infrastruktúrájának helyreállítását is kellene finanszírozni! A minszki békemegállapodás értelmében!)
A még a Janukovics elnökségének utolsó napjaiban Kijev számára nyújtott hárommilliárd dolláros kölcsön visszafizetését a kijevi udvar szeretné eljegelni 2019-2022 közé. Legalábbis ezzel az agyrémmel állt elő az USA-ból importált neves pénzügyminisztere Valcmannak. Jareszko művésznő még 20 százalék felárat is beígért Moszkvának, csak az egyezzen bele a mókába.
Anton Sziljanov orosz pénzügyminiszter viszont már szeptember hetedikén kiábrándította Kijevet. Finoman tudomásukra hozta, hogy Oroszország tagja az IMF-nek! És ez bizony nem öröm Nyalókakirály és udvartartása számára! Mert ha egy adós egy IMF-taggal próbál trükközni, akkor bizony azzal kell számolnia, hogy az IMF a trükk lerendezéséig nem fog adni egy vasat sem a trükközőnek. Jelen esetben Maradék-Ukrajnának!
Ilyen előzmények ismeretében döntött tegnap Kijev! Ahol Jacenyjuk Vérnyúl OLCSÓBB OROSZ FÖLDGÁZT KÖVETEL Moszkvától Maradék-Ukrajna számára! Mert csak! Szerinte az úgy fair!
Nem mellesleg-közben lelkesen figyelik a Krím-“blokádját”, amellyel “meg fogják fojtani” a félsziget gazdaságát, lakóit kiéheztetik, és végül VISSZATÉRÉSRE KÉNYSZERÍTIK Maradék-Ukrajna fennhatósága alá.
blok
(Bár tegnap már néhány felelősebben gondolkodó kijevi udvaronc fölvetette: a Krím ellátása Oroszország felől zökkenőmentes és kielégítő, ennélfogva a “blokád” teljességgel értelmetlen. Viszont egy csomó ukrán alattvaló és vállalkozás tönkremegy!)
piac
Az “éhező Krím” tegnapi életképe

http://www.balrad.com/index.php/2015/09/23/nagy-bajban-a-kijevi-budzse/