Nyalókakirály tegnap Kijevben összeröffentette a trón Nemzetbiztonsági Tanácsát. Nagy szónoklatot tartott, miközben Minszkben a kontaktcsoport egyezkedett. (Állítólag történtek ott pozitív irányba ható dolgok!)
Valcman arról fecsegett, hogy az EBESZ eddigi jelentése martalócainak donbasszi garázdálkodásairól és bűncselekményeiről, csupa aljas hazugság, és merő rágalom. Pontosan fordítva történik minden! Kijev hiánytalanul betartja a minszki megállapodásokban foglaltakat, miközben a szakadárok sorozatosan megértik azokat. Szavai szerint a szakadárok akadályozzák a nemzetközi megfigyelőket abban, hogy ellenőrizzék, valóban kivonták-e a nehézfegyvereiket a front menti övezetből. “Rendszeresen tűz alá veszik az ukrán katonák állásait, a békés lakosokat, aktív felderítő és diverzáns tevékenységet folytatnak, összecsapásokat provokálnak ki a fegyveres erők tagjaival azzal a céllal, hogy aláássák a válság békés rendezését” – hőbörgött Valcman, majd sokkolta vezérkarát.
Bejelentette ugyanis, hogy Donbasszban negyvenezer “terrorista”, míg a határ orosz oldalán ötvenezer orosz katona várja a támadási parancsot, hogy Maradék-Ukrajna fővárosára-Kijevre-zúdulhasson.
löv
Ez a Kijevre zúdulás még egy kicsit várat magára, mert Donbassz környékéről olyan hírek érkeztek ma reggel, hogy egyelőre a kijevi junta martalócserege zúdul Donbassz irányába. Azok a latorhordák pedig, amelyek már pozícióban vannak a frontvonal mentén, nem igazán tétlenkednek.
Északtól-délig zajlottak ugyanis mára virradóan az “események” Donbasszban. A beszámolók pedig nem arról szólnak, hogy a népköztársaságiak nekilódultak volna a kijevi iránynak.
A Bahmutka-autópályaszakasz szinte teljes hosszát ostromolta mára virradóan a valcmanista latortüzérség.
Szeverodonyecket nehézgéppuskákkal lőtték az éjszaka folyamán Nyalókakirály banditái.
Pervomajszk is folyamatos martalócágyúzás alatt állt egész éjjel.
Zsabunki környékén ma hajnalban latortankok csörtettek Peszki irányába, de egy népköztársasági tüzérségi zárótűz meggondolásra késztette őket. Amelyik szerencsés volt, vissza tudott vonulni!
Avgyejevka irányából az éjszaka nem csak ágyúzták a valcmanisták a donyecki repülőteret, hanem ismét közvetlen támadással kísérleteztek. Ez is ugyanúgy végződött, mint a többi.
Késő este Donyeck “Kujbisev” kerületében két kávézót ért latorgránát. Összesen öt helyi civil halt bele.
Gorlovka éjjel-nappal tüzérségi ostrom alatt áll.
Makejevkát mára virradóan ismét bombázta a latortüzérség.
tem
Sirokinonál sorra ismétlődnek-nagyjából két-háromóránként-az azovista bűnbanda támadási kísérletei, de csak a veszteségeik szaporodnak.
Novoazovszk irányába komoly latorerő mozgásáról értesült a milicia.
Alekszandr Zaharcsenko éjszakai nyilatkozata szerint nyolcadikára-azaz holnapra-várnak a népköztársaságiak átfogó martalóctámadást.

https://balrad.wordpress.com/2015/05/07/donbassz-13/