Noha már március végén átkerült a Híd a munka világába programmal kapcsolatos feljelentés az adóhivataltól a rendőrséghez, továbbra sem rendelték el a nyomozást az ügyben – értesült lapunk. A rendőrség tegnap a Fővárosi Főügyészség állásfoglalását kérte az ügyben.
Budapest, 2015. március 17. Farkas Flórián, a Fidesz képviselõje az Országgyûlés plenáris ülésén 2015. március 17-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest, 2015. március 17.
Farkas Flórián, a Fidesz képviselõje az Országgyûlés plenáris ülésén 2015. március 17-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás
A Legfőbb Ügyészséget, a Fővárosi Főügyészséget, a Nemzeti Nyomozó Irodát és a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt is megjárták már az Országos Roma Önkormányzat részvételével zajló Híd a munka világába program gyanús pénzköltései miatt tett feljelentések, de még mindig nem rendeltek el nyomozást az ügyben.
A főként uniós pénzből megvalósuló, csaknem ötmilliárd forintos program pénzköltései miatt először Hadházy Ákos tett feljelentést a Legfőbb Ügyészségen, ami a Fővárosi Főügyészséghez került. Az LMP-s képviselő hivatali visszaélés miatt tett feljelentést, ezt azonban elutasították, viszont költségvetési csalás tényállásában feljelentéskiegészítést rendeltek el, amivel az adóhatóságot bízták meg. Ám ebből sem lett nyomozás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ugyanis a feljelentés elutasításáról döntött. Ekkor kiderült, hogy a képviselőn kívül más is tett feljelentést, mégpedig a roma szervezet alternatív vizsgálóbizottsága fordult a hatóságokhoz. A testület feljelentése a Nemzeti Nyomozó Irodához került, ám csaknem egy hónapig nem rendelték el a nyomozást, tegnap pedig végül a Fővárosi Főügyészség állásfoglalását kérték az ügyben. Kerestük a rendőrséget és az ügyészséget is, de részleteket nem tudtunk meg arról, miért van szükség erre.
Tegnap egyébként a Fidesszel szövetséges roma szervezet, a Lungo Drom országos alelnöke, Vajda László panaszkodott arról az ATV-ben, hogy a rendőrség nem tájékoztatja őket a feljelentésük nyomán indult nyomozásról, amelyet – mint kiderült – el sem rendeltek. Vajda szerint több milliárd forint tűnhetett el a programra szánt összegből, pedig minden eddiginél nagyobb lehetőség nyílt arra, hogy megoldják a roma társadalom jelentős részének foglalkoztatását és képzését.
(mno)
Bal-Rad komm: “…a rendőrség nem tájékoztatja őket a feljelentésük nyomán indult nyomozásról, amelyet – mint kiderült – el sem rendeltek…”
Majd az ANYAÁLLAT rendet tesz az alomban a csecsen marakodó kölykök között. Merthogy nincs itt másról szó, minthogy a döbrögista alom morekölykei összekaptak a zsíron.
A magyar társadalom pedig már-már sztoikus-beletörődő nyugalommal szemléli az eseményeket. Hárommilliárd? Tíz milliárd? Négyszázmilliárd? Kétezermilliárd? Több tízezer-milliárd? Naponta hall az elsíbolt X-milliárdról.
Már megszokta a magyar ezeket a dolgokat.