Marine Le Pen hidfo.ru
Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője kedden Csehországba érkezett egy konferenciára, melynek részeként vezető politikusok az Európai Unió utáni Európa kilátásait vitatták meg. A francia politikus a konferencia részeként beszédet tartott a parlament alsóházában.
A konferencián számos ország politikusai, többek között Tom Van Grieken és Gerolf Annemans, a Vlaams Belang belga nacionalista párt volt és jelenlegi vezetője, az osztrák Szabadságpárt szóvivője is részt vettek. Le Pen pártja partnerséget alakított ki a Polgári Konzervatív Párttal, valamint a francia politikus a konferenciát megelőzően Václav Klaus volt államfővel is megbeszélést tartott.
Le Pen pártja az utóbbi évek során az Európai Unióval szembeni nyílt kiállás miatt tett szert jelentős támogatottság-növekedésre, és a párt alapállását most sem hazudtolta meg. Beszédében kifejtette, hogy
az Európai Unió egy különösen veszélyes utópisztikus projekt, ami a kevesek ideológiai elképzeléseit ráerőlteti a többségre.
A francia politikus szerint az Európai Unió jelentős intézményi reformokon kell átessen, mert a jelenlegi modellel a demokrácia leple alatt felszámolja a tagállamok függetlenségét. Emellett kifejtette, hogy az Európai Unió vezetői “alkalmatlanok arra, hogy napjaink egyik legnagyobb fenyegetése, az iszlám terrorizmus ellen megvédjék a lakosságot”, viszont látható a tendencia, hogy felhasználnák azt saját hatalmuk növelésére és a tagállamok ellenállásának elfojtására.
Beszédében Marine Le Pen a remény sírjának nevezte az Európai Uniót, amit konszenzus nélkül erőltettek az európai népekre, de végül egy bürokratikus rémálommá vált. Le Pen szerint egy olyan Európát kell építeni, ahol a szabad népek saját törvényeik mentén együttműködnek, saját nemzeti pénznemet használhatnak, megvédhetik saját határaikat, és költségvetésük alakításába semmilyen idegen hatóság nem avatkozhat be – vagyis pont annak az ellenkezőjét, mint amit ma a radikális atlantisták erőltetnek.


http://hidfo.ru/2015/05/az-europai-unio-a-kisebbsegek-utopiaja/