Túszokat ejtettek a párizsi merénylők a francia főváros közelében egy településen – közölte az RTL France. Az InfoRádió franciaországi tudósítója szerint a tettesek valószínűleg a szerdai terrorista támadás elkövetői, akik egy 5 fős nyomdában barrikádozták el magukat. A francia belügyminisztérium közlése szerint a lövöldözésnek a korábbi hírekkel ellentétben nincsenek halottai és a hatóságok már tárgyalnak a túszejtőkkel. A túszejtés során legalább két súlyos sérülés történt – értesült az RTL France.
A Kouachi testvérek tapasztalt emberek, keményvonalasok. A dzsihádista logika az, hogy “halj meg fegyverrel a kézben!” – emlékeztet a tv honlapja.
Az egész várost teljesen lezárták a rendőrök, település felett 5 helikopter köröz. A rendőrség azt kérte, az emberek ne hagyják el otthonaikat.
Az InfoRádió franciaországi tudósítója szerint a tettesek valószínűleg a tegnapi terrorista támadás elkövetői, akik egy 5 fős nyomdában barrikádozták el magukat, ahol túszokat is ejtettek.
A francia belügyminisztérium közlése szerint a lövöldözésnek a korábbi hírekkel ellentétben nincsenek halottai és a hatóságok már tárgyalnak a túszejtőkkel. A környékre vezető útvonalakat felfegyverezett katonák és csendőrök őrzik…
Lezárták a párizsi repülőtér egy részét
Lezárták a párizsi Roissy-Charles de Gaulle-repülőtér egy részét péntek délelőtt a francia hatóságok. A létesítmény alig tíz kilométerre található Dammartin-en-Goele-tól, ahol a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap ellen elkövetett véres merénylet gyanúsítottjai egy túszt ejtettek. A repülőtér négy felszállópályájából kettőt zártak le – közölte a polgári légi irányítás.
A FlightRadar24 internetes oldal szerint, amelyen közvetlenül követhető a légi közlekedés, a legjelentősebb francia repülőtérre érkező járatok egy részét más repülőterekre irányítják vagy egy időre feltartóztatják a levegőben, miután a repülőtérnek jelenleg csak a déli leszállópályáin engedélyezik a forgalmat – írja az MTI.
(inforádió)
Bal-Rad komm: A világ egyik legjobbnak mondott titkosszolgálata (francia) orra előtt zajlott az egész terrorakció, amelyben a “kiválóan felkészült, profi merénylők” gyermekded hibák sorozatát követték el.
A terrorizmus ellen hatékony védekezés nemigen létezik. Európa és az USA ráadásul magának termelte ki a bajt. Az utóbbi időkben Németországban egymást érik a muszlim bevándorlás elleni tiltakozások. Márpedig minden jel arra utal, hogy a terrorizmus terjedése és a muszlim bevándorlás között szoros összefüggés van. A liberális világfelfelfogás csődöt jelentett. Európa vagy együtt fog tudni élni a betelepült és egyre nagyobb lélekszámú muzulmánnal-tűrve annak az európai felfogásokkal ellenkező viselkedésmódját-vagy felveszi a kesztyűt, és radikális fellépésre szánja el magát a muzulmán áradattal szemben!
Könnyen elképzelhető, hogy Európa ez utóbbi mellett teszi le a voksot! De hogy véres következményei lesznek-bármilyen döntést hoz is Európa-az már világosan látszik! Ugyanakkor ha tetszik-ha nem: Európa mindenképpen csak Oroszországra támaszkodva (és viszont) lehet eredményes bármilyen döntést is hoz.
Amerika ebben a vonatkozásban már teljességgel érdektelen és mellőzendő. Tanulságai viszont a franciaországi eseményeknek vannak. Számunkra is megszívlelendő tanulságai. A saját megoldásra váró -hasonló-problémáinkkal együtt!

http://www.realjewnews.com/?p=995