Mihail Degtyarev orosz parlamenti képviselő szerint a nyugati szankciókra a leghatározottabb választ kell adni, és az állam be kell fagyasszon minden, külföldi valutában fizetett, külföldre irányuló banki tranzakciót.
"Ha a nyugat szankciókat hoz és nyugaton ellenséges környezet teremt az orosz vállalatoknak, miért fizessék a vállalataink a külföldi bankok felé fennálló tartozásaikat? Be kell fagyasztani minden, külföldre irányuló, külföldi pénzben tett kifizetést." - mondta a LDPR frakció képviselője. "Nem fizetünk semmit, amíg a nyugati országok észhez nem térnek. Ha kereskedelmi és szankciós háborút hirdetnek ellenünk, ami egyébként teljesen illegális a WTO alatt, ennek megfelelően kell cselekednünk".
Hídfő.net.ru | Mihail Degtyarev
Az Európai Unió és az Egyesült Államok oroszellenes szankcióit 2014 márciusában hozták meg, miután a Krím-félsziget egy népszavazás abszolút többségű igen döntését követően csatlakozott az Oroszországi Föderációhoz.
Amennyiben Oroszország befagyasztja a nyugatra irányuló kifizetéseket, az orosz vállalkozások nem tudják majd törleszteni a fennálló tartozásaikat. A nyugati bankok így újabb, kolosszális veszteséget könyvelhetnek el. Több nagy nyugati bank, többek közt a Raiffeisen Bank már így is veszteségesen működik a térségben és bezárja több kelet-európai kitettségét.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/09/oroszorszag-megtilthatja-hogy-vallalatok-hitelt-torlesszenek-nyugati-bankoknak