Több tízezren vonultak utcára Irán fővárosában a péntek esti ima után, tiltakozván a Charlie Hebdo francia hetilap tevékenysége ellen. A vallásellenes hangulatkeltést és provokációt a tüntetők a nyugati kultúra általános jellemzőjének tartják, ennek megfelelően többnyire Franciaország-, Amerika- és Izrael-ellenes plakátokat lehetett látni a tömegben.
Hídfő.net.ru | Teherán tüntetés
Nem ez az első, ilyen jellegű megmozdulás, hétfőn diákmozgalmak tüntettek Teheránban a francia nagykövetség épülete előtt, követelve, hogy Franciaország tiltsa be a Charlie Hebdo működését.
A Chaerlie Hebdo "szatirikus" hetilap szerkesztőségében január 14-én két fegyveres jelent meg, a támadás során a szerkesztőség tíz tagját a helyszínen lelőtték. A hetilap kihasználta a munkatársak halálából adódó üzleti lehetőséget, és a következő számot 60 ezer helyett 3 millió példányban nyomtatták ki, valamint három idegen nyelvre is lefordították. A hetilap tovább folytatta a vallásellenes provokációt, és újabb Mohamed karikatúrát jelenített meg, ami számos országban - legelőször Pakisztánban - tömeges ellentüntetésehez vezetett.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/23/iranban-ellentuntetes-kezdodott-charlie-hebdo-provokacioi-miatt