e_segelyhivoAzt hihetnénk, hogy a korábbi, magukat bal- vagy jobb oldalinak hazudó országfosztó liberális (értsd cionista) pártpolitikusok és kormányok már minden mutyi lehetőséget kimerítettek, de akkor óriásit tévednénk. Úgy tűnik a koncon még maradt annyi cafat, amit le lehet tépni róla. Az Orbán-kormány is kifogyhatatlan az ötletekből, elődeihez hasonlóan.
Eme újabb mutyi, melyről megpróbálják elhitetni, hogy a mi érdekünket szolgálja, nem más, mint az úgynevezett e-segélyhívó, melyet MINDEN autóba kötelező lesz beszereltetni az idén.
A készülék ára megközelítőleg 30 ezer forint lesz, és AKÁR az életét is megmentHETI, ha …
“2015. őszétől minden autóba kötelező lesz beszereltetni Magyarországon is. Ez a szerkezet azonnal jelzést küld a 112-es segélyhívó számra a baleset bekövetkezésekor, a legfontosabb adatokkal. A diszpécsernek elküldi a beleset pontos koordinátáit, és a segítség azonnal indulhat még mielőtt bárki kihívná őket.”
“Fizikailag az e-segélyhívó egy fedélzeti egységből áll, valamint egy hozzárendelt SIM-kártyából, amelyekből a fedélzeti egységet a gépjárműbe építik be, a hozzárendelendő SIM-kártya pedig megvehető lesz bármely mobil szolgáltatónál. A kártya ELŐFIZETÉSSEL működik, amely díjért a tulajdonosa különféle szolgáltatásokat kap, végül is az e-segélyhívó úgy működik, mint egy okos telefon. A szenzorok számtalan jelzést képesek venni és továbbítani, így többek között azonnal érzékelik és jelzik magát a balesetet, valamint azt is, hogy a baleset során a jármű légzsákja kinyílt-e. Ennél még sokkal részletesebb jelzést küldenek a 112-es segélyhívó számra, mert a rendszer azt is érzékeli, hogy az adott járműnek mik a pillanatnyi GPS koordinátái, a baleset helyét és időpontját is regisztrálja és továbbítja. A leadott adatok a segély központban ugyan úgy rögzítésre kerülnek, mintha állampolgári telefonos bejelentés történne, de lehetőség van arra is, hogy a bajba jutott autós saját maga aktiválja az adatok leadását.”
Ez ugye így látszólag hasznosnak tűnik, azonban nem az, ellenben több olyan rejtett aknával számolhatunk, mely a korábbi mutyik és tapasztalataink fényében nagyon is jogos.

SegélyhivoAz első ilyen akna, hogy vajon melyik “csókos” társaság húzza majd a hasznot a készülék gyártásából és kötelezővé tett beszereléséből?
A második akna, mely egy újabb nyomkövető, megfigyelő eszköz magunkkal hordását teszi kötelezővé (végül is nem mindenki diák, és nem mindenki hajlandó az úgynevezett okos telefont folyton magával hordani, illetve szét is szedheti azt, mondjuk egy hosszabb autóutazás során)
eü_ágyszamcsökkenésA harmadik akna pedig, hogy a 112-es szám hívása NEM MENT életet. Életet pusztán az idejében kiérkező orvos, vagy a felkészült és talpraesett autóstárs menthet.
Jelenlegi igen gazdag tapasztatunk alapján sajnálattal állapítottuk meg, hogy a 112-es telefonszám hívásakor 3/4 részben tapasztaltuk, hogy a telefont a kutya sem vette fel hosszú perceken át, szélsőséges (lemért) esetben több mint negyedóra múltán sem!
Azonban még ha fel is veszik szinte sosem a mentő az, ami először kiérkezik. Baleseteknél a sorrend rendszerint ez: tűzoltók, rendőrök, mentők. Egy sérüléssel is járó bűnügy estében viszont rendőrség az utolsó mely megjelenik.
Természetesen vannak ellen példák is, “ezek erősítik a szabályt”.
eü_kiadásokNem hisszük, hogy bárkinek is újdonságot jelentene, az az immár kb. 20 éves törekvés, mely az egészségügyet is a mutyizók kezébe juttatta, súlyos anyagi- és életveszélyes hátrányba hozva ezzel a lakosság szegényebb rétegeit. Anélkül, hogy ebbe a témába ismét belemerülnénk – oldalainkon több ízben is foglalkoztunk már az egészségügy szétbombázásának részleteivel külön-külön és együttesen is – meg kell említenünk, hogy a jelenlegi egészségügyi ellátó rendszert a mentő szolgálatokat is beleértve alkalmatlanná tették feladata korrekt, magas színvonalú ellátására. A korábbi világszínvonalon és ingyenesen dolgozó és működő magyarországi egészségügyi ellátást sikerült mára teljesen szétzülleszteni, és a lehető legtöbb pénzt elvonni e rendszerből (IS!) Noha e tönkretétel még nem is ért véget, de már most biztosan állíthatjuk, hogy a tervezett e-segélyhívó rendszer nem javít ezen a tarthatatlan helyzeten és valószínűleg életeket sem ez a rendszer fog menteni.
Viszont újabb sarcként gazdagítja a mutyizókat, a kiszabott bírságok formájában a rendőrség és felügyeletei pénzügyi helyzetét. Így ha béremelésre nem is, de némelyek prémiumára és újabb trafipaxokra is több jut majd.
Javaslatunk, hogy mielőtt a további lenyúlások folytatódnának, előbb a szétlopott pénzeket visszaadva, a tönkretett nagy ellátórendszereket (egészségügyi-, nyugdíj-, szociális- és oktatási rendszereket) visszaszolgáltassák a MAGYAR népnek méghozzá legalább a szocializmus idején megszokott színvonalukra és állapotukba visszaemelve működtessék. Ugyanis ez az alapja bármilyen rájuk épülő manővernek.
Az e-segélyhívót is egy olyan rendszerre akarják ráültetni, mely jelen állapotában nem garantálja emberéletek megmentését. Magyarországon legalábbis ma már egy nem létező, kiüresedett puszta elnevezéssé vált az egészségügyi ellátás (is)!
A negyedik aknáról se felejtkezzünk el, ez a hú de okos kütyü, csak azt a lényeges dolgot nem képes “elmondani”, hogy valójában milyen sérülés történt, vagyis milyen jellegű segítségre van szükség. Hogy hány sérült van, van-e gyermek a sérültek között, eszméleténél van-e, a sérült, esetleg nyílt törése, erős vérzése, vagy belső sérülésre utaló jelek vannak-e. Keletkezett-e tűz, beszorult-e valaki, van-e az útra borult veszélyes anyag,  stb, stb.
Azon túlmenően, hogy meggyőződésünk, miszerint senkit sem szabad megfosztani a saját egészségét, biztonságát érintő lehetőségek közötti választás szabadságától, vagyis lehetővé kell tenni, hogy ki-ki az általa legjobbnak tartott megoldást válassza, és a biztonság és egészség senkinél se pénzkérdés legyen.  Szóval jobban tesszük, ha a gépeknek (közvetve háttér működtetőjüknek) átadott uralom, és a személyi szabadságunk egy következő szeletéről való lemondás helyett továbbra is elsősorban embertársaink kreativitására, segítő készségére számítunk. Szerencsére sem őket, sem erkölcseiket az új világrendnek még nem sikerült kiirtani.
Végül egy nem saját tapasztalatot is megosztunk olvasóinkkal, jeléül annak, hogy aggályaink nem légből kapottak: Így fog megölni a 112-es segélyhívó központ?

Audie – Szabad Riport

Felhasznált források: A nyugat.hu, e-segelyhivom.hu, mindenegybenblog.hu nyomán