2014. december 10., szerda

Zajos lett a “Csend Napja” Donbasszban!

Nyalókakirály meghirdette tegnapra a “Csend Napja” Akciónapot. A népköztársasági erők számára. Mert a jelek szerint csak azok vették komolyan a valcmani hirdetményt – és csendben voltak tegnap, de csendben voltak mára virradóan is Donbasszban.

Nyalókakirály latorhordái viszont bagóztak Uruk – Parancsolójuk és zsoldfizetőjük álságos béketrilláira! Tudják ők azt jól, hogy nem kell komolyan venni az ilyen békefelhívásokat! Viszont ez arra jó, hogy zavartalanul lődözgethessenek, mert a miliciák azok komolyan veszik, és tartják is hozzá magukat.
Éltek is a kínálkozó alkalommal a latorhordák! Válaszcsapásoktól nem tartva bőszen lőtték mindazokat a helyeket, amiket eddig is. (Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy akadt néhány kivétel, ahol azért élve a “Csend Napja” – lehetőségével, pihenőt tartott néhány pribékbanda.)
Donyeck nem tartozott mára virradóan a csendes vidék kategóriába. A város “Szpartak”-“Kijev” és “Metro” – kerületei pedig nagyon nem. A valcmanista latortüzérség nagy buzgalommal lőtte egész éjjel ezeket a kerületeket.
lak
Természetesen a donyecki reptér is a Csend hangjaitól volt hangos egész éjjel. Kora este viszont megérkezett a reptérre Givi parancsnok és törzse. “Évi rendes szabadságát” töltötte Givi, és éjszakás műszakban kezdett.
Frunze is a csendtől volt hangos egész éjjel. A valcmanista latortüzérség folyamatosan bombázta a város “Szentjanovszkaja” nevű vasútállomását.
Sztanyica Luhanszkaja vasúti hídja mára virradóan a pribéktüzérség módszeres és heves tüzét próbálta kibírni.
Megesett viszont egy “aprócska malőr” is a mára virradó éjjel. Zokon is vette az EBESZ! Artyemovszk és Szlavjanszk között valamivel éjfél után Nyalókakirály banditái tüzet nyitottak három autójukra. Nagy csendeskedésükben. Folyt. köv.
Gorlovkát – pontosan megállapítani még nem tudták – kora este vagy “Tocska – U” rakéta, vagy pedig “Uragan” – rakétavetőből kilőtt lövedék rombolta tovább. Nyolc gorlovkai lakos halt bele.

Kora este egy, az éjszaka folyamán pedig további három latortüzérségi össztűz súlytott le a már szinte teljesen romokban heverő Pervomajszkra. Az esti támadásnak négy civil esett áldozatául.
Marinykába, Avgyejevkába, és Krasznogorovkába a csend leple alatt további latorerősítések érkeztek, és jelentések szerint egész éjjel nagy volt a mozgolódás.
latorerő
Kiváltképp az Avgyejevka – környéki latorerők szaporodtak meg. (Viszont ott kellett is a pótlás, hiszen tegnapra virradóan két valcmanista “Grad” üteg kapott hajba egymással, és egészen frenetikus sikereket értek el – egymás ellen. Mindkét üteg hasznavehetetlenné lőtte a másikat. Feltételezések szerint száznál több lator lehelte ki a lelkét a mini testvérharcban, aminek okát még mindig nem tudni!)
Mariupolban a városban a “Csend Napja” éjszakáján történt valami csendháborítás. A város kikötőjének környékén tanyázó “Azov” zászlóalj elkezdett késő este kifelé lövöldözni. No ez már nem hagyta válasz nélkül a milicia! Valujszkból csendre intették az azovistákat. Abba is hagyták a csendháborítást.
Odessza ugyan nem tartozik a háborús zónába, ám itt is komoly zajongás volt mára virradóan. Két robbanás zaja is fölriasztotta az alvó odesszaiakat.
par
Az egyik fél kettőkor, a másik pedig tíz perccel később következett be. Nyalókakirály latorhadának odesszai parancsokságának helyet adó zsiványtanyán robbant a két pokolgép.


https://balrad.wordpress.com/2014/12/10/zajos-lett-a-csend-napja-donbasszban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése