Már mindenki tüntet, ez lassan betegséggé vagy divattá fajulhat, ami veszélyes és silány vagyis eredménytelen. Most az aktuális paciens a dohányjpar egy füst alatt, csak míg kiengedik a gőzt. Ugyanis nincs előremutató jel a kormány egyeztetési szándékáról vagy álláspontjának jelentős módosulásáról a dohányiparban foglalkoztatottakat érintő törvényjavaslatok kapcsán. Így a Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezete (DDDSZ) december 15-e, hétfőre egész napos demonstrációt jelentett be - közölte a szakszervezet.
A Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezete petíció és hivatalos levél formájában is jelezte már a döntéshozók számára aggodalmait, melyek ezidáig csupán csekély meghallgatásra találtak. Az érdekképviseleti szervezet azt írja: más módszer híján a végszavazás várható napján szinte a teljes várost megbénító autós demonstrációt indít a budapesti közutakon, illetve békés, álló demonstrációt hirdet a Parlament elé. Ezzel kívánják felhívni a képviselők figyelmét arra, hogy a benyújtott tervezetek több mint ezer ember munkáját és családjaik megélhetését veszélyezteti, és ne szavazzák meg az ezt kiváltó törvényjavaslatokat. A forgalomlassító felvonulásban közel 400 dohányértékesítésben használt jármű vesz részt, a Parlament elé pedig hozzávetőlegesen 1000 főt várnak.
Milyen jó.... Legalább a közrendészetnek van munkája jó pénzért, ha már mindenki mást bérszinten megnyírbálnak. A szakszervezet kéri a budapesti közlekedésben résztvevők megértését a demonstráció napján várható forgalmi korlátozások, torlódások miatt, és a zavartalan közlekedés érdekében felhívja figyelmüket a BKV kötött pályás eszközeinek használatára. A DDDSZ vár minden szimpatizánst, érintettet a békés tiltakozó akcióra a parlament elé.
A baj ezzel csak az, hogy ez egy-egy szegmense a dolgozóknak, szakterületeknek és így egyéni érdekérvényesítésként fogható csak fel és nem egységes nemzeti érdekként...ami pártrendszert dönthetne akár. De ezek a szakszervezetek valójában jól elvannak a pártérdekekkel és (káosz)rendszerrel szemben sincs semmi kifogásuk, csak zsebbe legyen a megfelelő pénz.

Gölöncsér Miklós