Zajlik Kijevben a nyalókakirályi udvari parasztvakítás. Miközben Donbasszban a valcmanista martalócok a sérült elektromos hálózat kijavításán munkálkodó szerelőket gyilkoltak halomba, nagyjából azzal egyidőben Kijevben mézesmázoskodott Valcman: a “kormány” mindent megtesz annak érdekében, hagy a “terroristák” által megszállt Donbassz területein is helyreálljon minden közműszolgáltatás”!
Andrej Purgin a DNR Nemzeti Tanácsának szóvivője, és Gyenyisz Pusilin a DNR minszki kapcsolattartó csoportjának vezetője keresetlen szavakkal minősítette is Nyalókakirály szirénröfögését. Nem is idéznén, csak ennyit: “Порошенко хуйло!”
jégho1 jégho2
A harci cselekményeket illetően elmondható, hogy azokból több volt mint ami “kívánatos”.
Donyeck “Kijev” – kerületét az este és a mára virradó éjszaka bombázta a valcmanista latortüzérség Avgyejevkától.
A “Mogila Osztraja” – domb, és a “Jablonyickaja” – bányaüzem környékén meglehetősen heves tüzérségi tűzpárbaj dúlt késő este, közel egy órán keresztül. A népköztársaságiak tüzérsége – a jelentések szerint komoly hatásfokkal – aprította Petropavlovka – melletti “Grad” – ütegével a valcmanista hordát.
Prisib falu “friss” valcmanistái mára virradó éjjel átestek a “beavató tűzkeresztségi szertartáson”! A milicisták aknavető – tűz alá tartották Nyalókakirály új erőit! Hadd szokják!
Szlavjanszknál és Kramatorszknál “fölöttébb sikeres partizánakciót” hajtottak végre ismeretlenek mára virradóan. Négy latorposzt bánja az akciókat!
A jövőre nézve viszont nem sok jót sejtet, hogy tegnap Moszkvában bejelentették: közel kilencven esztendő óta ELŐSZÖR! – MOST ÚJÉV ÉJSZAKÁJÁN ELMARAD A VÖRÖS – TÉREN A HAGYOMÁNYOS HARANGJÁTÉK!

https://balrad.wordpress.com/2014/12/15/donbassz-nem-csendes-a-csendes-uzemmod/