Pekingben ma villámtalálkozón beszélgetett egymással Vlagyimir Putyin orosz, és Barack Obama amerikai elnök.

A két elnök az ATESZ – csúcson vesz részt a kínai fővárosban.
Beszámolók szerint a beszélgetés kb. 7-8 perces volt.
Oroszország elnöke találkozott Pekingben az ugyancsak az ATESZ – fórumra érkezett Najub Tun Razak maláj miniszterelnökkel is egy “kézfogás” erejéig. Putyin elnök kifejezte azon határozott óhaját, hogy a Donbassz fölött lelőtt maláj utasszállító gép ügyét objektív módon vizsgálgassák. Az orosz elnök szerint ugyanis tarthatatlan az eddigi “hivatalos” vád, miszerint “oroszbarát szeparatisták” műve volt a gép lelövése. Egyébiránt pedig részvétét és együttérzését fejezte ki a lelőtt gép utasai családjainak.
Kijevben viszont Nyalókakirály energiaügyi miniszterének jelenése volt ma délelőtt – az udvar főügyészénél. A főprokurátor az iránt faggatta az éppen donyecki antracit beszerzésén agyaló Jurij Prodan minisztert, hogy mi került olyan sokba a még meg sem érkezett Dél – afrikai szénen? (A kijevi udvarban azt a lehetetlen dolgot sejtik ugyanis, hogy sikkasztás történt! Márpedig ez példátlan egy eset! Ott is csak lobbizni szokás!) Amennyiben a miniszter nem tudna megnyugtató válaszokat (vagy néhány millió grivenyt esetleg) adni a kíváncsiskodóknak, nagy valószínűséggel megoldódik számára a Karácsony gondja. (Azért nem kis dolog ám, ha valakit Maradék – Ukrajnában korrupcióval gyanúsítgatnak! Ahhoz már valamit “csinálni” kell!)
Valami “furcsa” oknál fogva ma egészen váratlanul feloszlatták a zaporozzsjei és a poltavai Jobb Szektort regionális társulásait. Hivatalosan a gyalázatos választási eredmények miatt. (Érdekesség, hogy a Donbasszban dúló harcokban az utóbbi időkben a Jobb Szektor pribékjei úgy hullanak, mint ősszel a legyek. Avgyejevkában már gyanakodnak az ottani jobbszektoros latrok, hogy a milicisták talán nem “vakrepülésben” támadják és pusztítják őket!)
Mindenesetre szélnek eresztették a latorgyülekezet két régióbeli adminisztrációs bagázsát! Így aztán ha most egy kis pénzhez akarnak jutni – mehetnek célalakoknak Donbasszba!
A donbasszi frontokon pedig a várakozásokkal ellentétben nem alakult ki öldöklő küzdelem. Ahol kialakult mégis, azt jobbára Nyalókakirály latorjai bánták – bánják.
Donyeckben ma viszonylagos nyugalom volt. A várost belövés nem érte.
A repülőteret lőtték a valcmanista latrok, de csak módjával.
Így Avgyejevkánál is. A városban ugyanis úgy tűnik, hogy a milicia rohamcsapatai visszavonhatatlanul megvetették a lábukat, és már nem csak a külvárosokban ritkítják a valcmanista fenevadakat, hanem nyomulgatnak a belső városrészek felé. Ráadásul már szinte sikerült blokád alá is venniük Avgyejevkát, pedig Nyalókakirály hordái elég nagy erőket mozgósítanak a város megtartására.
Gorlovka határából Majorszkot lőtte ma a latortüzérség.
Jenakijevo külvárosai is kapott latorbelövéseket Uglegorszk irányából.
Oljenyevka pribéktáborának “hallgatóságát” a népköztársaságiak “Sztálin – orgonák” koncertjével szórakoztatta.
rusm
Marinyka és Krasznogorovka latorjai kénytelenek voltak beérni tarackok ajándékaival.
Kirovszk határában elég kemény összecsapások voltak. Onnan a valcmanista tüzérség lövöldözött minden irányba. Kemerovo, Zsdanovka és Janakijevo irányába most ők ellenőrzik az utakat.
A Novolaszpa, Sztarognatovka és Granyitnoje környéki pribékek viszont a milicia tüzérségének “örvendhetett” ma szünet nélkül.
Nyikisinonál a szokásos “szórakozás” zajlik jelenleg is. A latrok mennének – a milicisták marasztalják őket. Egyelőre a milicisták akarata érvényesül.
Sztrjukovot viszon Nyalókakirály pribékjei ma délután rommá lőtték. Szerencsére polgári áldozat nincs – a lakosság már jó ideje elmenekült
Jaszinovatajanál állóháború van. Peszkinél úgyszintén. A tüzérségek vitatkoznak egymással.
Novakalinovonál, Nyevelszkojénál és Trojeckojénál a milicisták aknavetőkkel és rohamlövegekkel okoztak károkat Valcmannak és hordájának.
Tonyenkojéból a latortüzérség lődözött.
Luhanszkot ma aknavetőtámadás érte.
Brjanka és Verguljevka külvárosaiban összecsapások voltak
Bahmutka aktív ellenségeskedés színhelye volt ma is. Krimszkoje és Zolotoje sem maradt ma csendes.
Trehizbenkiben népköztársasági rohamcsapatok támadtak meg egy valcmanista “Grad” üteget. Sikerrel jártak. Négy használható BM – 21 – est szereztek. Tokkal – vonóval. A kezelőszemélyzet már amúgy sem tudná hasznát venni a vetőgépeknek.
A gyjebalcsevoi katlan városközeli fészkeiben meghúzódó latrok ma egész nap idegeskedhettek. De a Sofijevka, Kommiszárovka, Centralnüj körüli banditáknak is volt okuk az aggodalomra. Őrájuk is gondolt a milicia tüzérsége.
Mariupol környékén viszont ma elég nyugodt volt a helyzet. A repülőtéren is és a külvárosokban is.
Ami viszont feltűnő, hogy Nyalókakirály hordája ma sehol sem vonultatgatott jelentősebb erőket. Kezdenek kifogyni?


http://balrad.wordpress.com/2014/11/10/putyin-elnok-ma-lekezelt-obamakival-donbasszban-ekozben/