Nyalókakirály újabb “60 – órás tervet” kell hogy meghirdessen Donbassz legyűrésére, hiszen lassan már a hetvenedik órához közelítve az első hatvan óra zsoldoshordája számára meglehetősen komoly kudarccal végződött.
9 ноября. Донецк. Последствия обстрелов (ФОТО)
9 ноября. Донецк. Последствия обстрелов (ФОТО)
9 ноября. Донецк. Последствия обстрелов (ФОТО)
“Eredményt” mindössze Donyeckben tudtak fölmutatni. Földdel egyenlővé bombázott városrészek, két tucatnyi civil halottal a tegnapi napon. A város “Metro” kerületében a vasútállomás környékére tegnap késő este egyetlen perc alatt tíz gránátot lőttek ki! Aztán szerencsére ezzel ki is tombolta magát a valcmanista latortüzérség.
Kirovszkot mára virradó éjszaka is lőtték a valcmanista pribékek.
Gorlovkát tegnap este óta lövi a valcmanista latortüzérség. A népköztársaságiak tüzérsége pedig válaszolgat.
Nyikisinonál az állóháború jellemzi a helyzetet. A népköztársaságiak nem forszírozzák a rohamot, inkább csak tüzérséggel apritják a körülzárt hordát. Azok meg az utóbbi napban felhagytak a reménytelen kitörési kisérletekkel, és néha – néha kilőnek valamivel.
Sztanyicja Luhanszkajánál érdekes dolog történt a kora este. Valcman latorjai tankokkal indultak volna a népköztársaságiak állásai ellen, ám csapdába estek. Négy hordatank pillanatok alatt le lett olvasztva, és a milicisták egy éppen arra kószáló “Grad” – ütegre akarták bízni a meló begejezését, amikor a jelentés szerint “a semmiből váratlanul felbukkant egy EBESZ – csoport” és “kikergette az erdőből” a feleket. Megmentve ezzel Nyalókakirály ezen falkáját a biztos pusztulástól. (Nem először fordult már elő ilyen eset.)
A milicisták aztán fogcsikorgatva “harctól”-t vezényeltek, és tehetetlenül nézték a latorhorda elpárolgását a célterületről.
Sztarobelszk mellett tegnap délután vad iramban ástak a pribékek kotrógépei egy nagy gödröt. Néhány helyi lakos távolról figyelte az eseményeket, és nem értették a műveletet. Ám gyorsan rájöttek, amikor a két hatalmas billencs “Kraz” beleborította rakományát a méretes dödörbe. Legalább kétszáz latorhullára dúrták rá a földet. A takarítóbrigád távozása után “feltérképezték” a helyet, és jelezték a népköztársaságiaknak.
A Peszkiben tobzódó jobbszektoros horda idegileg, egyedszámilag, technikailag kikészült. Parancsnokuk kétségbeesetten rádiózgatott az éjszaka folyamán valami erősítésféle után könyörögve. Elmenesztett a repülőtérre hat BTR-t megrakva hiénáival, és mind elpusztultak egy szálig. Peszkinél lévő kotorékaikat pedig a milicisták állandóan lövik. A vinnyogásból arra lehet következtetni, hogy nem is eredmény nélkül. A népköztársaságiak most azt próbálják meg kikalkulálni, hogy a 80 százalékos veszteség mit is jelenthet számszerűsítve?
Avgyejevkában mára virradó éjszaka kellemetlen meglepetés érte a városháza épületében fészkelő, és éppen alvó latorrészleget. Egy “partizáncsoport” éjjel kettő óra tájban lerohanta az épületet. A lehallgatott rádióforgalomból arra lehet következtetni, hogy legalább nyolcvan – száz bandita kiadta a páráját a rajtaütés eredményeként. A városháza még most reggel is lángol. A nyolcfős “partizáncsoport” minden tagja elesett a rajtaütésben.
Gyjebalcsevonál, Olhovatkánál,Miusznál, Redkodubnál egész éjjel harcok dúltak.
Bahmutkánál egész éjszaka lőtte aknavetőkkel a kozákság a latrokat.
Trehizbenkánál három latortank vált a milicisták haragjának áldozatává. De valószínűleg mindennél jobban sajnálják a bérgyilkosok a kilőtt négy sorozatvetőjüket. Ma reggel azt is számba tudják venni, hogy hány lator harapott fűbe? Bár az összecsapások még reggel sem értek véget.
Nyizynyje mellett hajnalban kézi rakétagránátokkal a népköztársaságiak letaroltak egy valcmanista latorposztot.
A Perevalszkot ágyúzó bűnbandát hajnalban elhallgattatta a milicia egyik rohamcsapata.
Komisszárovkában a városban utcai harcok vannak. Hasonló a helyzet Szofijevkában is.
Pavlopoljénál a milicisták teljesen szétziláltak egy valcmanista támadásfélét erőltető latorbandát.
Mariupol nyugati oldala felől pedig Voldarsznál rohantak le egy valcmanista bázist.
Volnovaha mellőli tüzelőállásaiból Nyalókakirály latortüzérsége Dokucsajevszket lőtte. Erre válaszul a milicia tüzérsége Novotroick mellől lőtt őket. Ma reggel – ottani idő szerint – nyolc órakor még tart a buli.


http://balrad.wordpress.com/2014/11/10/a-hetvenedik-ora-es-a-valcmanistak-nem-nagyon-hetvenkednek/