Ön hiteladós?
Kapaszkodjon, mert ha eddig sokat fizetett, most majd még többet fog fizetni! csak ezután már mindezt nem deviza, hanem forint alapú hitelezéssel!
Ön most otthon ül, számol, reménykedik, és hite minden utolsó morzsáját egy olyan gazdasági gárdára akarja rábízni, akik öt év alatt bebizonyították, hogy még a libalegeltetésre is alkalmatlanok, nemhogy pénzügyi rendszerek kezelésére.
A deviza-hitelek legfőbb oka, nem az Euró, vagy a svájci frank, azaz a valuta erősödése, hanem a forint gyengülése.
Tudni kell, sokak szemében ez a két gondolat ugyan azt jelenti, holott ez távolról sem igaz!
Egy-egy valuta felerősödése a forinttal szemben, vagy a forint leértékelődése a valutákkal szemben, a mindenkori piaci viszonyok egyik jelzése. Azaz egy gazdaság erejének vannak mérőszámai, melyek mentén a gazdaságba be lehet fektetni, vagy attól el lehet vonni a befektetéseket!
Amikor a “magyar gazdaság” – a kormány rózsaszín igehirdetésével szemben – rosszul teljesít – jó pár éve – akkor a gazdaságot figyelő rendszerek, szervezetek, pénzintézetek, elemezve a gazdaság mérőszámait, pl: GDP, fogyasztás, megtakarítások, stb – levonja a következtetéseket, és ezeket megosztja a világgal.
A forint nem csak fizetőeszköz, de árucikk is! Mint a világ összes más fizetőeszköze.
A piacon veszik és eladják a nemzeti fizetőeszközöket, és ezt aszerint teszik, hogy egy-egy fizetőeszköz, mennyire stabil, instabil, illetve mennyire érzékeny, azaz befolyásolható (természetesen sok más oka is van).
A nemzetközi piacon a forint egy szempontból rossz befektetés. Ha valaki értéknövekedési céllal vásárolja!
De nagyon jó befektetés, ha valaki értékromlásra számítva vásárolja meg, azaz shortolja!
A gazdaság rosszul teljesítése eredményeként a forint tartósan veszít az értékéből, amire a pénzpiac is felfigyelt, és folyamatosan arra játszik, hogy ez a folyamat tovább tart, azaz a piac jelenleg legfontosabb szempontja a forint leértékelődése, hiszen a gazdasági növekedésbe nem lehet befektetni, csak annak romlásába, azaz a fizetőeszköz mélyrepülésébe!
Ez mennyiben érinti Önt, kedves Devizás?
Nos… Ha a gazdaság olyan, mint a béna kacsa, ha a gazdaság vezetői szavahihetetlenek, akkor a forint gyengül, ami miatt a deviza értéke nő, azaz az Ön kiadásai növekednek, miközben fizetőeszköze értéke csökken!
Konklúzió: Éhen fog dögleni, és utcára is kerül! Gyerekeivel egyetemben!
A kormány csapkodása abban az ügyben, hogy forintosítsa az adósságot, nem Önnek segít, hanem a bankoknak!
Hogy hogyan?
A bankok, amikor devizát adtak el Önnek, és az elszámolást forintban kérik, mindezt folyamatosan és egyoldalúan megváltozott tartozáskezelési környezetben, az elmúlt években gennyesre keresték magukat. Mikor a kormány bevezette a bankadót, nem tett mást, mint ezt a keresményt megcsapolta, úgy, hogy a költségeket a bankok szépen az adósaikra tudták terhelni, azaz minden magyar fizeti a devizaproblémákból fakadó bankadó terheit.
Miközben a Bank és az állam gazdagszik, és a polgár éhen vész!
Az Orbán – kormány kusza szemű, unortodox félistene – Matolcsy – a bankokkal kart-karba öltve kiötlötte, hogy miként lehet a deviza üzletből még egyszer pénzt szerezni, úgy, hogy nem számolják fel az adósságokat, de új hitelkonstrukciók keretében kizsigerelik az adósokat.
A forint mesterséges kamatcsökkentése eredményeként, az elmúlt években a központi kamat három százalék alá süllyedt, emiatt a deviza forintosítására relatíve alacsony kamat mellett kerülhet sor. Ugyanakkor a gazdaság hihetetlen béna üzeme miatt a forint értéke a fabatkához tendál, így sokáig nem lehet fenntartani az alacsony kamatszintet.
Most jött el az idő, hogy a magas deviza kamatból alacsony forint kamatra lehessen váltani az adósságot, majd a forint alapkamatát a nemzetközi pénzügyi nyomás miatt ésszerűen megemelve, a szó legelemibb értelmében kinyírni az adósokat!
Kedves Devizahiteles!
Jelen helyzetben az Ön problémájára csak egy megoldás létezik.
A forintnak erősödnie kell. Ez viszont csak akkor lehetséges, ha olyanok foglalkoznak a gazdasággal, akik értenek hozzá. Kormányaink idióták voltak, a jelenlegi sem különb! Ahogyan mindeddig minden “magyar” kormányt, úgy a jelenlegi Fidesz kormányt is a bankok irányatották – irányítják! A bankok teszik majd lehetővé, hogy éhen dögöljnek a hitelesek. Mindenkori “kormányaink – beleértve a mostanit is – eladta a “hiteleseket” két lyukas krajcárért, és cserébe a mindenkori hatalom és holdudvara tagjainak tovább hízik az offshore bankszámlája…
A devizahitelek forintosítása jelenleg az az eljárási rend, ami kötelet ad az elkeseredettek kezébe, mert a deviza veszteséget, napi vagy ahhoz közeli árfolyamon, valamilyen a bankok számára ésszerű kompenzáció mentén forintosítják, és az eredendően felvett minden egymillió forint után lényegében el fog veszni az a piaci előny, amit korábban a deviza jelentett a forint hitelekkel szemben, ugyanakkor a deviza napi értékét veszik majd alapul a forint hitel megállapításakor.
Vegyük pl. azt a devizaadóst, aki ötven négyzetméteres panellakására, hatmillió forintnyi hitel után, jelenleg havi 197.000. Forintot fizet. Azaz mire kifizetné a lakást 15 millióba fog neki fájni! Ezt a tételt akármilyen módon forintosítsák, jó esetben 12 milliós lesz a tartozás. És abba is pont ugyan olyan kényelmesen bele lehet pusztulni…
Mert csak belepusztulni lehet, hiszen az alapvető probléma – a gazdaság hiánya – az nincs kezelve! Nincsenek munkahelyek, nincsenek – vagy méltánytalanul alacsonyak a munkajövedelmek! Amikből – már ha egyáltalán van munkajövedelem – a napi megélhetés is komoly probléma a “hiteleseknek”, nem hogy még törleszteni is tudjanak!
Közmunkáról pedig ne is beszéljünk!
Viszont még mindig nem hallani semmit kormányzati berkelből az “út szélén lemaradozókkal” kapcsolatos elgondolásokról! A “senkit sem hagyunk az út szélén!” – történet alanyairól.
Jah! Vagy hogy azokat majd “megsegíti a Végrehajtói Kamara Tettrekész Állománya”? (Ez is egy megoldás! A Végső Megoldás!)
Ez itt már a történet vége! De úgy is mondhatnánk, hogy eljutottunk a zsákutca végéhez! Amibe a rendszerváltáskor be hagytuk magunkat terelni!
Az ország kifosztva! – magyar gazdaság nincs! – és még csak helyre sem tudjuk hozni, mert nincs miből! Mert nincs kivel! Nincs segítségünk! Csak a sok “természetes barátunk és szövetségesünk” – akik már mindenk kimenekítettek ORSZÁGUNKBÓL! DE ITT HAGYTÁK A BANKJAIKAT!
A zsákutca végéhez értek már fordulnának vissza, de felkeni őket a falra a mögöttük tolongó – mit sem sejtő tömeg!
A beterelők pedig a meló végeztével megnézik a bank sms – üzenetét. Kedves ügyfelünk! X – számlájára Y – összeg érkezett! Devizában!
http://balrad.wordpress.com/2014/11/10/a-zsakutca-vegehez-ert-a-menet-eleje/