A Der Spiegel magazin szerint Angela Merkel német kancellár bejelentette, inkább látná az Egyesült Királyságot az Európai Unión kívül, mint hogy korlátozzák a bevándorlókat a "mozgás szabadságában".
Hídfő.net | Angela Merkel
Merkel szerint London olyan pontra érkezett, ahonnan "nincs visszatérés", mivel David Cameron brit miniszterelnök továbbra is attól teszi függővé országa EU-tagságának fenntartását, hogy Brüsszel hajlandó-e "korlátozni a mozgás szabadságát" a bevándorlókra vonatkozóan. Merkel szerint az Egyesült Királyság kilépése/kiléptetése az Európai Unióból valós lehetőség, mert Brüsszel nem akarja korlátozni a bevándorlást.
Cameron korábban kijelentette, hogy az Európai Unióból kilépésről tartandó referendum megrendezése előtt még ad egy utolsó lehetőséget Brüsszelnek, hogy hajlandó legyen újratárgyalni a "mozgás szabadságára" vonatkozó szabályozást, hogy London korlátozhassa a bevándorlást a kelet-európai országokból, valamint az Európába özönlő afrikaiak továbbutazását Angliába.
Merkel kijelentette, hogy amennyiben Cameron nem változtat ezen az álláspontot, a továbbiakban nem támogatja az Egyesült Királyság EU-tagságát.


http://www.hidfo.net/2014/11/03/nagy-britanniat-kizarhatjak-az-eu-bol