Nagyon úgy tűnik, hogy a donbasszi miliciák még mindig tudnak meglepetést okozni. Mindenki készülődik a frontokon a hétvége megtartására. A valcmanista latorhorda is alapjáratra csökkenti ilyenkor általában a ténykedését, és kinyújtóztatják a hét közben megfáradt tagjaikat. A népköztársaági hadfiak és hadleányok meg ilyen alkalmakkor adják fejüket a családalapításra. Házasodnak.
map
Szóval Valcman latorsereglete erre a szokásjogra építve hétvégi programját – az ügyeletes civilirtó tüzérség kivételével – komótos hétvégére számított. Így a liszicsanszki erőben, a szerverodonyecki reptéren, a Zolotoje melletti síkságon, Gorszkoje, Toskovka, Popasznaja, Krimszkoje, Frunze, és Trehizbenka környéki vackaikban is.
Pontosan reggel nyolc órakor kezdődött a fentebb említett térségekben tanyázó hiénaklánoknak a reggeli torna.
A “ki tud gyorsan fedezékbe bújni?” – társasjátékot sok latoregyed elveszítette. Bár a túlélés azon latoregyedek számára sem volt garantálva, amelyek időben be tudtak bújni valami gödörfélébe. Ebben az értelemben a liszicsanszki erdei hordák jártak a legrosszabbul, mert az “égi áldás” után néhány minutummal milicista rohamcsapatok kezdték meg a levadászásukat. A jelentés szerint a liszicsanszki erdei állomány nem sok életben maradt egyedét nem lesz egszerű dolog ismét összeterelni. Ha valami csoda folytán ez mégis megtörténe, közel kétszáz cimborát kéne nekik elsőként is elföldelniük.
A Szeverodonyeck repülőterén táborozó valcmanista bitangokra is cudar egy óra hossza várt. Értesüléseink szerint a népköztársaságiak két “Grad” – ütege, és két tarackütege felváltva adta az ütemet a “reggeli tornához”. Elégedetten dörzsölheti a markát Nyalókakirály kincstárnokának zsoldnyilvántartó írnoka. Komoly megtakarítást könyvelhet el az udvar javára. A szeverodonyecki zsoldlista is rendesen megkurtult. Ráadásul az a hír járja, hogy tisztekben is hiányuk lett.
Nagyjából a fenti eseményekkel egyidőben Mariupol pribékjei is elkezdtek belázasodni. Szinte mindegyik városkörnyéki erődményüket lőni kezdte a népköztársaságiak tüzérsége. De úgy félórányi ijesztegetés után abba is hagyták a riogatást. Bár a teríték így is szépen alakult. A riadt rádiózgatásból az hámozható ki, hogy két latortan, három egyéb páncélos, és közel tucatnyi latoregyed veszett oda a minden eddigi hagyományt fölrúgó milicisták viselkedése miatt.

https://balrad.wordpress.com/2014/11/29/donbassz-hagyomanytores/