A csonkaországi parlament 2014.11.25-i banki devizauzsora-törvényével lényegében kimondta, hogy:
Az uzsorabankok virtuális uzsoradevizájának értékesítése (és rá valóságosként, a hivatalos deviza árfolyamkülönbözet felszámítása és a különbözetre megemelt kamatok és kezelési költségek felszámítása) nem bűncselekmény!?
Visszamenőlegesen a devizauzsora bűncselekményeket a legaljasabb módon legalizálta a fideszes kormány, ezáltal az ország lakosságának közvetlenül vagy közvetve károsult egyharmadát (és a bennük bízó, rájuk szavazó honfitársaink egyrészét) szemközt köpte! Ezután az uzsorabank(ár)okat sem lehet felelősségre vonni és az uzsoratevékenységük miatt bedőlt hiteleseket sem kell kárpótolni.

Elszámoláskor az extraprofit-éhes uzsorabankok, ha a nov. 7-i átváltási (309 Ft-os eurós és 256,5 Ft-os frank) árfolyamon számolnak el a futamidő kezdetétől számítva az adóssal (vagy az 5 éven belüli volt adóssal,) akkor e köznépellenes törvényük alapján nemhogy kapnának a kifosztottak némi kárpótlást, hanem könnyen meglehet, hogy visszamenőlegesen a különbözetet még nekik kell megfizetniük.
Legfeljebb, hogy mégis legyen neve ennek a (Trócsányi László gazságügyi miniszter által benyújtott és a kétharmados parlament által elfogadott,) törvénynek nevezett korcsszülemménynek, talán majd néhány tízezer honfitársunknak néhány ezerrel-tízezerrel kiszúrják a szemét.

Egyértelműen megállapítható, hogy ezzel a (kormányszinten évekig tartó maszatolás után történt) fideszes aljassággal kizárólag csak az uzsorabankok jártak jól.
Ráadásul az álságos kormány (természetesen közpénzből!) úgy konszolidálja most az uzsorabankokat, hogy valóságos 9 milliárd eurót (nov. 7-i árfolyamon számítva 2781 milliárd forintot) biztosít a részükre a virtuális devizás becsapottak devizaalapú hitelének forintosításához. De miért is? Ha a saját szakállukra, saját költségükre mindig tudtak évente akár többször is egyoldalúan szerződéseket módosítgatni, akkor most vajon 9 milliárd euró nélkül miért nem tudnak?
Ha az álságos kormány és parlamentje nem a nyerészkedő bankokat konszolidálta volna a 9 milliárd euróval, (2781 milliárd forinttal,) hanem a hitelkárosultakat, akkor 1 milliónyi devizahitelkárosultat figyelembe véve, (ha a kárpótlási összegben különbséget nem teszünk, akkor...) egységesen mindenki kaphatott volna 2 millió 781 ezer forint kárpótlást.

Több százezer szegénységbe-mélyszegénységbe taszított devizahiteles vagy volt devizahiteles honfitársunknak bizony jól jött volna télire még az a 2-300 ezres kárpótlás is, ha időben és felvételkori árfolyamon elszámolnak a károsultakkal.
Ennél a köznép érdekeit sértő, (szerintem alkotmányellenes!) hatalmilag legalizált törvénytelenségnél még az is tisztességesebb megoldás lett volna, ha az élő devizahitelek esetében a felvételkori árfolyam és a nov. 7-i árfolyam közti különbséget, a lejárt devizahitelek esetében pedig a felvételkori árfolyam és a letelt futamidő végén lévő árfolyam közti különbséget megfelezik.

Remélem, a tüntetést szervező nemzeti (radikális?) párt mielőbb az Alkotmánybírósághoz, esetleg az Európai Bírósághoz is fordul a NÉP panaszával!

B.Kiss-Tóth László

Kapcsolódó:
115 ezer bedőlt lakás lehet a bankoké - mi lesz itt januártól?
Félmillió közmunkás hazája lehet Magyarország (Alakul a Nagy Üzlet?)
Szellemi mozgósítás
Utcára hív a Jobbik! - tüntetés a hitelkárosultakért
Belerúgták az árokba az út szélén maradottakat (videó)
A Jobbik minden tisztességes embert meg fog védeni (fotó, videó)
Százmilliókat kaszáltak Giró-Szászék a különös ingatlanügyleten
A Gyurcsány-éra kétes hírű sztrádaépítő háttérembere ülhet Vitézy Dávid székébe
Vitézy nem távozik önként
A Vitézy-Hankiss-Erdős-Orbán-klán