Nagy-Britanniának elege van abból, hogy "az EU pénzfejő tehenének” használják, - Jonathan Amott, a brit Függetlenség Párt (UKIP) főtitkára és EP-képviselője nyilatkozta ezt, miután kiderült, hogy az Egyesült Királyság további 33,7 milliárd fonttal (53,4 milliárd dollár) kell hozzájáruljon 2020-ig az Európai Unió költségvetéséhez, az uniós bevételek elmaradása miatt.
„Mikor fog [az Egyesült Királyság miniszterelnöke, David Cameron] rádöbbenni, elegünk van belőle, hogy az EU pénzfejő tehénnek használ minket? Cameron egyszer azt nyilatkozta, csökkentette az uniós befizetéseket, de a következő héten az Egyesült Királyság EU hozzájárulása feljebb kúszott. Ez a már megszokott brüsszeli követelés, és az Egyesült Királyság részéről egy újabb meghunyászkodás. Ennyit a reformprogramról.”
Hídfő.net.ru | Jonathan Arnott
Az EU források hiányát nemrég határozták meg, a számítások szerint eléri a 407 milliárd dollárt. Igor Ludborzs uniós számvevő szerint azonban problematikus lehet további pénzeket behajtani a tagállamoktól. „Problémákba ütközhet a pénz megszerzése a tagállamoktól, hogy az előirányozott kiadások finanszírozásra kerüljenek. Ennek nem lesz jó vége. Az összegek egyre csak nőnek."
Brit diplomaták szerint Cameron elég határozottan megkövetelte, hogy az EU tartsa magát a költségvetési korlátokhoz, a UKIP politikusa szerint azonban ez csak látszat. „Még ki sem fizettük az EU által követelt legutóbbi, 1,7 milliárd font értékű extra számlát, és máris úgy tűnik, még több pénzt követelnének a brit adófizetőktől.” Amott szerint „ez egy újabb számla a brit adófizetőknek, egy újabb fekete lyuk az EU költségvetésben, és egy újabb vereség Cameron számára Európában.”
A brit mérsékelt atlantista pártok nem nyilatkoznak az európai költségvetési hiánnyal kapcsolatban. November elején viszont Cameron azt nyilatkozta, Nagy-Britannia az EU által követelt 1,7 milliárd font költségvetési felárnak csak ötven százalékát fogja kifizetni. A fizetés várhatóan két részletben történik majd, következő év júliusában és szeptemberében.
Az Európai Unió költségvetése nem véletlenül gyengélkedik; Brüsszel a legkülönfélébb hitelekkel támogatja a kijevi atlantista kormányt. Az Európai Unió a tagállamokkal akarja kifizettetni annak a pusztításnak a költségeit, amit a Nyugat véghezvitt Ukrajnában.

http://www.hidfo.net.ru/2014/11/29/brusszel-penzfejo-teheneknek-gondolja-briteket