Islamic State

Az Iszlám Állam fegyveresei Törökország felől támadják Szíriát.

Ma korán reggel az Iszlám Állam (IÁ) fegyveresei elfoglaltak egy határellenőrző pontot a szíriai kurd város, Kobani és Törökország között.
Erről a szíriai kurdok fegyveres erejének képviselője, Polat Can számolt be a Russia Today hírügynökségnek.
Can elmondta, hogy a fegyveresek egy teherautóba rejtett pokolgéppel Törökország felől támadták meg az ellenőrzőpontot, ahol felrobbantották azt. Harc kezdődött az ellenőrző pontot védők és a fegyveresek között, akik a török oldalon vonultak fedezékbe. Can elmondta, hogy a harcok tovább folytatódnak.
Információk szerint a török Sanliurfa provinciában elismerték a tényt, hogy a területen az IÁ fegyveresei tartózkodnak és megerősítették az ellenőrző pont elleni támadást is.

A dzsihádista támadás lehetséges háttere

Előzőleg, már hetekkel ezelőtt az Egyesült Államok kormányzata többször is felszólította Törökországot, hogy avatkozzon be a háborúba a kurdok oldalán az Iszlám Állam ellen, – a török határ közvetlen közelében fekvő Kobani városánál, – ahol súlyos harcok folytak.
A New York Times szerint: “Egy NATO-szövetséges nem viselkedhet így, miközben határától egy kőhajításnyira megnyílik a pokol”.
Bár a legújabb jelentések arról szólnak, hogy a kurdok lassan kiverik Kobaniból a dzsihádistákat, – azonban úgy tűnik, hogy az Iszlám Állam igazi célpontja nem is igazán Kobani városa, – hanem maga Törökország volt.
A jelek szerint, ahogyan a fentebb olvasható RT jelentés is bizonyítja, – csak sikerül végül is Törökországot belerángatni egy Iszlám Állam elleni háborúba. – Hiszen nem is reagálhat másképp, ha már az ő területét is megsértik (szándékosan) a dzsihádisták.
Mindez talán egy válaszcsapásként is értékelhető Erdogan török elnöknek, a Nyugatot elítélő legutóbbi kijelentéseire, vagy az Isztambulban történt esetre, melyben az ‘USS Ross’ amerikai hadihajó matrózainak fejére húztak zsákot török fiatalok, a ‘Jenkik haza’ szlogen kíséretében.
Ám, mint ismeretes; bizonyítékok vannak arra, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet, – maga az Egyesült Államok kormánya támogatta, – különböző nevek és álcák mögött, – s titokban támogatja talán még most is Szíriában, – annak ellenére, hogy légitámadásokat intéz ellene. (Bár a kurdok szerint, ezek a légi akciók nem éppen hatásosak).
Valamint az is nyílt titok, hogy az ISIL vezetője, Abu Bakr al-Baghdadi egy Mossad ügynök, – Edward Snowden hozta nyilvánosságra, hogy a valódi neve: Elliot Simon és eredetileg színész, ám valójában egy igen jól képzett Mossad ügynök, aki zsidó apától és anyától született.
Az Iráni hírszerzés is felfedte az igazi és teljes identitását Emir Daash, vagy más ismert néven Abu Bakr Al Baghdadi; az igazi neve Elliot Shimon. Szerepe Mossad titkos ügynök, cionista kémkedés. A hamis név: Ibrahim ibn Awad ibn Ibrahim Al Al Badri Arradoui Hoseini.
A terv: hogy az Iszlám Állam a térségben olyan pusztítást végezzen, mely megkönnyíti a cionista határ-projekt végrehajtását, a tervezett elkövetkező cionista hatalomátvételt a Közel-Kelet teljes területén acélból, hogy Nagy-Izraelt vagy “Eretz Israel”-t megalapíthassák.
Recep Tayyip ErdoganMost mindenesetre Törökország, – az ingataggá vált NATO szövetséges a célpont. Pontosabban annak elnöke: Recep Tayyip Erdogan. – Ki nagyon úgy néz ki, nem fogja tudni elkerülni a háborút.
Törökország széthullása is előre vetül, – hiszen a mára már a nyíltan Izrael és Amerika szövetségeseivé vált kurdok jó része, – a 40 milliós népességéből, – 10 millió Törökország területén él.
És, akkor szombat reggel, – szinte a Kobaniból való kivonulásukkal egy időben, hirtelen az Iszlám Állam fegyveresei Törökország felől támadják Szíriát. – Az igazi konfliktus a Közel-Keleten, még csak most kezdődik.
Ha Törökország hadba lép, az már a NATO háborúja lesz. – Szabad az út Szíria felé.
Szabad Riport
Források: Russia Today – Ruvr.ru – Szabad Riport archivum