A donyecki repülőtéren “disco” vette kezdetét tegnap késő este.
Nem sokkal a népköztársaságiak egyik rohama után érdekes felfedezést tettek a milicisták. Miután néhány valcmanista lator megadta magát. A foglyok kihallgatásakor kiderült, hogy alig két hete érkeztek – Mariupolból. (Emlékezzünk: egy hete lehet, hogy Nyalókakirályék felajánlották Mariupolért cserébe a donyecki repteret. A tűzszünet leple alatt a népköztársaságiak Mariupolnál fellazitott ostromzárján keresztül a latorhorda egy részét átcsempészték a donyecki repülőtérre, Mariupolba meg friss csapatokat vittek.)
Kiderült az éjjel a trükk. Az is megvilágosodott, hogy a reptéren rekedt latorbanda a 79 – es légi szállitású dandárhoz tartozik, és már teljesen el vannak csüggedve. A pribékek arról panaszkodtak a miliciának, hogy valószinűleg be fog válni a népköztársaságiak “kiscsoportos” izolációs harceljárása, mert pl. ezeket a 79 – eseket elvágták a menedékeiktől, és most ezek mind egy szálig az irányitótoronyban kuporognak. Ettől a vallomástól sorsuk aztán megpecsételődni is látszik. Az irányitótorony egészen kiváló célpont a népköztársaságiak tüzérségének. Este 11 – kor neki is fogtak az ijesztegetésnek, majd fél órányi tüzérségi riogatás után körbezárták a tornyot. Az ott “lakók” ma reggel nyolcig kaptak gondolkodási időt!
Szcsasztye közelében az éjszaka a népfelkelők akcióztak egy kicsit. Álmatlanságuk jutalma öt darab “Szmercs” löveg lett. Tucatnyi latort pedig végleg aludni küldtek.
Összességében viszont Donbassz éjszakája viszonylag nyugodtan, csendesen telt.http://balrad.wordpress.com/2014/10/01/valcmanista-trukk-donyecknel-es-kijevi-vesztesegek/


A Luhanszk – régióban is kitört ma délelőtt a “parasztgyalázat”
Gorszka és Zolotoje térségében a népköztársasági erők Valcman gyanútlan latorhordáit “szépen” beterelték egy katlanba! A tereléshez szökség volt néhány sorozatvetőre meg lövegre és tankra is, de ezek az eszközök kéznél voltak. Nyalókakirály pribékjei pedig a tűzhenger elől menekülve elértek az út végére.
Amennyiben pedig a népfelkelők rövid időn belül rászánják magukat a katlan felfűtésére, elhárul az útjukból minden akadály Liszicsanszk és Szeverodonyeck felé.
A donyecki reptéren – ottani idő szerint délután egy órára – a népi milicia teljesen felszámolta a 79. légiszállitású valcmanista hordát. Elképesztően sok lator veszett oda az akcióban. Most – a népfelkelők információi szerint – a 25. légiszállítású latorbrigád maradványaira fordult a népköztársaságiak fokozott figyelme. Hamarosan kiderül, hogy ezek a banditák okultak – e kollégáik szemük láttára való pusztulásából.

Avakov hiéna pedig facebook profilján vonyít egyre elkeseredetteben. Attól retteg, hogy a Nyugat el fog fordulni Maradék – Ukrajnától, és a tél (no meg Ukrajna népe) véget fog vetni a majdani hancúrnak!
http://balrad.wordpress.com/2014/10/01/donbasszi-fegyverszunet-ujabb-katlannal/