Hídfő.net | eBay Oroszország
Az eBay, mint a világ egyik legnagyobb internetes kereskedő felülete, úgy döntött, hogy amíg a nyugati országok a piacromboló szankciókal vannak elfoglalva, addig ők csendben benyomulnak a feltörekvő piacokra. A cég 2007 óta csak Oroszországban nyitott dedikált oldalt, ami a cég BRICS-stratégiájának a része. Kínában ugyan nehéz lesz az eBay dolga, hiszen ott az alibaba.com letarolta az online kereskedés piacát, és erősen nyomul a kínai cég a világ minden táján.
"Egy évvel ezelőtt, amikor az eBay vezér ideérkezett, kijelentete, hogy Oroszország kiemelt prioritás a feltörekvő piacok között, azóta ez a vélemény nem változott." - fejtette ki Vlagyimir Dolgov, az eBay Russia ügyvezetője a Russia Today-nak. 2013 végére az eBay napi 90.000 rendelést kapott Oroszországból, és 1 millió aktív felhasználója volt szintén innen. "Az eBay Russia indítása arra emlékeztet minket, amikor az eBay-t indítottuk 14 évvel ezelőtt." - emlékezett vissza Jack Sheng, a cég ügyvezetője.
Emlékeztetőül: az eBay kiemelt fizetési rendszere, a PayPal egy éve kezdte meg az orosz rubel elfogadását, mentesítve ezzel az Oroszországi vásárlókat az átváltási költségektől.


http://www.hidfo.net/2014/10/01/az-ebay-celja-brics-orszagok-lefedese