A Magyar Nemzet információ szerint Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke az önkormányzati választások után elhagyja az MSZP-t és csatlakozik a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalícióhoz.
Hídfő.net | Kunhalmi Ágnes
Kunhalmi már azt követően került a budapesti MSZP élére, hogy a Demokratikus Koalíció "felporszívózta" a korábbi MSZP tagságának egy részét.
Gyurcsány Ferenc erőltetett ütemben építi a pártot, melynek deklarált célja, hogy az Európai Egyesült Államoknak magyarországi belpolitikai támasza legyen. Minden más célja abszolút másodlagos, a DK elsősorban annak megfelelően fogalmazza meg üzeneteit, hogy az a baloldali politikusok tömörítésére alkalmas legyen, másodsorban pedig annak alapján, amit a választópolgárok épp hallani akarnak.
Először az országgyűlési választások MSZP-s kudarcának árnyékában lehetett hallani arról, hogy a DK megkörnyékezi a szocialista párt egy-egy politikusát. Az EP-választások idejére már az MSZP több helyi vezetője átigazolt a Demokratikus Koalícióba, azt követően pedig felgyorsult a szocialista párt összedőlésének folyamata; a május 25-i vereséget követően két hét alatt mintegy ezren jelentkeztek a DK soraiba. Akkor az MSZP somogy-megyei elnöke arról számolt be, hogy a DK egyesével keresi meg az MSZP tagjait, hogy pártoljanak át.
Gyurcsány pártjának agresszív terjeszkedése hozzáigazítja a magyar politikát az európai trendhez, miszerint a pártok közt a nyugathoz fűződő szoros kapcsolat megítélése mentén alakul ki választóvonal. A Demokratikus Koalíció tevékenysége azt a következményt vonja maga után, hogy Magyarországon az összes, talpon maradó baloldali párt a radikális atlantizmus képviselete mentén sorakozik fel, - szemben a jobboldal mérsékelt atlantizmusával, ami ugyan retorikájában nyugatellenességgel operál, de az Európai Unióból és NATO-ból való kilépés mellett sem tesz nyílt állásfoglalást.


http://www.hidfo.net/2014/10/01/kunhalmi-az-europai-egyesult-allamokat-epitene