Jogos a kérdés. Miután aktív részese volt az egykori munkásőrség szétverésének, valamint a honvédelmi haderőnk lezüllesztésének és technikai, fegyverkészleti kapacitásunk teljes felszámolásának, katonai objektumaink lerombolásának és kiprivatizálásának. Vagyis Magyarország teljes védelmének a megsemmisítése folyt!



Egyszerű az indok; valami előidézett közeleg és most ebbe az "iparágba-halálgyárba" tolják bele a nagy tőkét... Pusztít végig az arab tavaszon át a dél-amerikai lázításokba torkolva, most az ISIS, előtte az afganisztáni kedélyek borzolásával nyugtalanított Ázsia után szép lassan eléri Európát is. Már itt van a szomszédban! És a háborús nyugati propaganda lassan begyűrűzik minden EU-s tagállamba, hadrendbe állítva, de természetesen szígorúan a nyugati értékek mentén lévő kötelékben. Műszaki modernizációs folyamat elején van a magyar hadsereg - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a közmédiának.
A kormányfő nyilatkozatában szükségesnek nevezte az alapvető katonai technikai eszközök lecserélését, ami - hangsúlyozta - igen drága (így valóban igen drága lesz ez a magyar népnek, van még mire bőrt lenyúzni), ám "nem is kell egy lépésben elvégezni, de minden évben haladnunk kell egy-egy lépést előre, hogy azután néhány éven belül megérkezhessünk a modern hadsereggel rendelkező országok klubjába". Hozzátette, novemberben már lesz egy ütemezett beszerzési költségvetés.Megjegyezte azt is, hogy helikopterek beszerzése szintén szerepel a kormányzati tervek között, de ez sem olcsó mulatság, ezért az összes lehetséges ajánlatot begyűjtötték, és a katonai, valamint költségvetési szempontokat ötvöző legjobb döntést fogják hamarosan meghozni.
Erődemonstrálás
A Közös fellépés 2014 elnevezésű hadgyakorlat nyílt napjáról Orbán Viktor úgy fogalmazott: "amit itt láthattunk, az már annak a következménye, ami az ukrán-orosz határon történt. Itt egy olyan helyzetet szimuláltak a katonáink, ami ott most mindennapos".Emlékeztetett, a NATO határozott arról, hogy olyan nemzetközi hadgyakorlatokat kell tartani, amelyeken az ukrán-orosz határnál előállt helyzetet szimulálják, és a veszélyelhárítást gyakorolják. "Nekünk folyamatosan erőt kell mutatni" - mondta -, mert ahhoz, hogy az ember jogot szerezzen a békés élethez, erőre van szükség, a mostani hadgyakorlat pedig ennek egy demonstrálása volt.
Orbán modern hadsereget építene
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Adrian Bradshaw, a NATO szövetséges erőinek európai főparancsnok-helyettese a Közös fellépés 2014 hadgyakorlaton a Kőröshegyi lőtéren 2014. október 2-án.
A miniszterelnök összegzése szerint Magyarország ma már elég erős ahhoz, hogy NATO-kötelékekkel együttműködni képes századokat - és hamarosan zászlóaljnyi erőt - vonultasson fel, és azt más NATO-tagállamokkal összehangoltan működtesse.Orbán Viktor megerősítette egyúttal, hogy Magyarország emelni fogja hadi kiadásait.
Orbán modern hadsereget építene
Orbán köszönti a katonákat - A vele való kézfogás felér egy hazaárulással, hiszen idegen érdekeket szolgálnak így
Gölöncsér Miklós