Viszonylag hosszúideje viszonylagos csend és nyugalom honolt az országrész északkeleti részén. Tegnap délutánig tartott ez a kegyelmi időszak.
Tegnap késő délután Nyalókakirály latortüzérsége váratlanul elkezdte lőni Luhanszk északi városrészeit, és a várostól északi irányban lévő iparterület üzemeit.
nyolc
Komoly tüzérségi támadást intéztek a bérgyilkosok a Veszjelaja Gora (Luhanszk “hegye”) ellen is.
Ezekkel a támadásokkal nagyjából egyidejűleg elkezdték lőni a valcmanisták Popasznaja lakótelepeit és a város vasútállomását.
Nem maradt ki a sorból Sztahanov és Pervomajszk sem. Ezekben a városokban is a lakótelepek jelentették az elsődleges célt a banditák számára. A terrortámadásoknak Északkelet – Donbasszban tegnap legkevesebb harminc polgári áldozata volt.
A donyecki repülőtér továbbra is a térség legneuralgikusabb pontja. A népköztársasági erők már a reptér területének 90 százalékát ellenőrzésük alá vonták, ám a maradék tíz százalék nagyon nehéz harcokat igér. Motoroláék is megérkeztet a “tetthelyre”, és bekapcsolódtak a műveletekbe.
nyolc
Alekszander Zaharcsenko tegnap este kijelentette: “az a legbosszantóbb, hogy olyan hülyéknek tartanak bennünket a kijeviek, hogy Szergej Taruta régiógubernátor csereajánlatot tett. Azt javasolta, hogy átadják nekünk a repülőtér még általuk birtokolt tíz százalékát, a régiós adminisztrációs központért cserébe. Természetesen szó szem lehet ilyen üzletről, de alaposan felkeltette az ajánlatuk a kíváncsiságunkat. Mi lehet az a nagyon fontos dolog abban az épületben, hogy ennyire kell nekik? Ezidáig nem is foglalkoztunk azzal az épülettel, de mostmár körül fogunk abban nézni” – mondta Zaharcsenko.
A népköztársasági erők speciális csoportja – a “Bazler – csoport” tegnap Gorlovkában akciózott. A várostól északra egy valcmanista latorhordát semmisítettek meg, amely diverzáns akcióra készülődött. Mind a tizenkét lator lekerült a kijevi zsoldlistáról.
nyolc
Akadt viszont a speciális egységnek dolga magában a városban is. Egy a lakosságot fosztogató – sarcolgató bűnbandát számoltak fel. A rajtaütésben komoly mennyiségű ékszert és értéktárgyakat is találtak. Ezek visszajuttatására a tulajdonosaikhoz szervezkedik most a csoport, amely az akcióban a bűnbanda mind a hat tagjával végzett.

http://balrad.wordpress.com/2014/10/02/kiterebelyesedett-a-donbasszi-tuzszunet/