A tegnap Donyeck ellen elkövetett aljas terrortüzérségi támadás a népköztársasági erőket eddigi álláspontjuk felülvizsgálatára kényszerítette.
Arra a felismerésre jutottak, hogy nincs sok értelme a körülzárt bérgyilkosokkal tusakodni. Megadni nem halandók magukat, és mintha valami csodában bíznának, továbbra is ellenállnak, dacára a több mint ezer fős élőerő veszteségüknek.
A DNR parancsnoksága úgy döntött, hogy a luhanszki módszert alkalmazva, gyorsan véget vetnek a valcmanista bűnbanda garázdálkodásának. “Kölcsön kérték” tehát a “Jácintot”! Ez a szerszám a luhanszki latorbanda makacsságát két lövéssel megtörte.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5a/2S5_Giatsint-S.jpg/640px-2S5_Giatsint-S.jpg
“Jácint” – ez az önjáró problémamegoldó szerszám útnak is indult Donyeck felé. Még ma oda is fog érkezni.

http://balrad.wordpress.com/2014/10/02/jacint-elindult-luhanszkbol-a-donyecki-repterhez/
Az “idők kezdete” óta mintegy ötezer lator érkezett a reptérre, ahonnan eddig élve mintegy hét – maximum nyolcszáz bérgyilkos menekült ki. Még a legutóbbi “létszámellenőrzés” alkalmából mintegy ötszázan rekedtek a légikikötő területé. Ez a létszám már erősen megcsappanhatott azóta. Egy ma lehallgatott rádióüzenetben kétségbeesetten könyörögnek a felmentés iránt, amit MEG IS IGÉRT nekik valaki.
Ma délre megérkezett egyébként a népköztársaságiak szpecnaz alakulata is, és ők is bekapcsolódtak a valcmanista bűnbanda felszámolásába.
Arra már most bizton lehet számitani, hogy a repülőtér területén maradt brigantibanda az utolsó egyedig meg lesz semmisítve. És ha ez megtörténik,  akkor a legszebb kijevi mérleg szerint is legalább négyezer bérgyilkosuk fűbe harapását könyvelhetik el. Egy helyben eddig csak Ilovajszknál történt nagyobb egyedirtás, de a donyecki reptér ebben a tekintetben mindenképpen kiérdemli a MÁSODIK minősítést.
Liszicsanszknál nagyon cudarul végezte be földi pályafutását Nyalókakirály egytucatnyi pribékje. Éppen békésen, gondtalanul ebédelgettek blokkposztjukon, amikor a népköztársaságiak “feltálalták” a desszertet. Az viszont mindegyik lator gyomrát végzetesen megterhelte. Zsoldjuk viszont bennragadt a kijevi kincstárban.
Megfigyelések szerint pedig Nyalókakirály és az udvar komoly összeget kíván még a donbasszi oroszirtásba fektetni, hiszen több helyről is komoly latorerők áramlását jelezték Luhanszk, Donyeck és Mariupol irányába.
Kurahovo térségében pedig már kissebb erőösszevonás alakult ki a valcmanista hiénacsapatokból.


http://balrad.wordpress.com/2014/10/02/alakulgat-donyecknel-az-ilovajszk-ii/

A legfrissebb jelentés szerint a donyecki repülőtér birtoklásáért indított népköztársasági hadművelet aktív szakasza befejeződött.
A repülőtér teljes területe a népi erők ellenőrzése alá került. A valcmanista bitangokat szinte az utolsó egyedig megsemmisítették, egy kissebb hányaduk fogságba esett. Ottani idő szerint délután négy órakor megkezdődött a pribékhorda technikai eszközeinek a begyűjtése, és a hullák összeszedése.
A népköztársaságiak szerint azonban csak akkor lehet a repülőtér elfoglalásáról beszélni, ha a valcmanista bűnbandákat legalább 15 kilométerre eltolják a légikikötő területétől. Ennek megfelelően a felszabadító erők egy része meg is kezdte a repülőtértől északi irányba a terület megtisztitását a hordáktól. Ezidő szerint Avgyejevka és a környékbeli falvak vannak “műsoron”!
A gyjebalcsevoi kazán területének leszűkítéséhez is hozzálátott a milicia. Érkezett egy csomó erősítés hozzájuk, így aztán készítik a “rőzsét” a kazánhoz.
Szcsasztyje közelében a milicisták tovább rombolták Nyalókakirály pribékjeinek szomorú – őszies hangulatát. Három blokkposztot számoltak fel a mai nap folyamán, tovább szaporítva a rozsdaszínű hulló levelek által lassan betemetődő páncélosroncsok számát.
Legalább huszonöt nyugat – ukrajnai család várhatja az értesítést.

http://balrad.wordpress.com/2014/10/02/donyecki-repter-aktiv-szakasz-lezarult-feladat-megoldva/