Hídfő.net | Ebola konferencia, London, 2014.10.2.Ebola konferencia, London, 2014.10.2.
A Nemzetközi Menekültügyi Bizottság 34 ország nevében, akik jelenleg az ebola ellen küzdenek Nyugat-Afrikában, kijelentette, hogy a vírus jelenleg terjedése alapján 4 hét van hátra, amíg már nem megfékezhető a járvány helyileg. A szervezet egy 6 pontból álló tervet jelentett be a járvány megfékezésére a "Legyőzni az ebolát" konferencián, Londonban.
A WHO -Egészségügyi Világszervezet- szerint eddig 3000 ember halt meg a járványban, és 6500 fertőzést regisztráltak. A WHO hozzátette, hogy a valódi adat valószínűleg ennél jóval magasabb, hiszen a vírus jelenlegi terjedése a "Mentsük meg a gyerekeket" szervezet szerint 5 ember / óra. Ugyanez a szervezet jelezte, hogy a múlt héten 765 új esetet regisztráltak Sierra Leone-ben, azonban csak 327 fertőzöttnek van hely az elkülönítőkben.
Sanjayan Srikanthan a Nemzetközi Menekültügyi Bizottság nevében elmondta, hogy szerinte "Minden nappal, ami késlekedéssel telik, egyre nehezebbé válik a vírus megakadályozása. A nemzetközi közösség előtt áll egy vissza nem térő lehetőség, egy egy hónapos időablak, aminek a becsukódásával már nem tudjuk elkerülni a golbális krízist. Ez alatt az egy hónap alatt meg kell törnünk a terjedési sebességét és lehetőségét a vírusnak."
Az Egyesült Államok már 3000 katonát vezényelt a térségbe, prognosztizálható az USA beavatkozása a lakosság körében amennyiben nem születik megoldás hamarosan. Kedden Dallasból jelentettek ebolás megbetegedést, a betegen szeptember 24-én jelentkeztek az első tünetek, jelenleg a Texasi "Health Presbyterian Hospital"-ban kezelik. A beteg 19-én tért vissza az Egyesült Államokba Libériából repülővel.

http://www.hidfo.net/2014/10/02/nemzetkozi-menekultugyi-bizottsag-szerint-1-honap-maradt-globalis-ebola-jarvanyig