2014.10.21-én a moszkvai Vnukovo repülőtéren történt balesetben elhunyt a TOTAL francia vezérigazgatója.
A felszállási engedélyt épp megkapta Christophe de Margerie magángépe, amikor a kifutó pályán felszállás közben a gép bal szárnya egy véletlenül arra járó hóekébe ütközött, lezuhant majd felrobbant. A hóeke vezetője alkoholos befolyás alatt állt. (forrás: LifeNews)

A Total csoport az 5. legnagyobb energia vállalat, mely az energia szektor minden szegmensében érdekelt (gáz-, olaj-, nap- atom- stb energia). A valódi döntéshozatalra jogosult (részvény) tulajdonosok körét végső soron a “szokásos” multi cégek-üzleti körök illetve családok alkotják. Total_Christophe_de_Margerie_Dmitri Medvedev.Szerte a világon vannak befektetőik épp úgy mint érdekeltségeik.
Egyike a tipikus cionista multi cégeknek; azok minden összefonódásával jellemzőijével és módszereivel működtetik.
El lehet gondolkodni a jelenlegi embargókkal és politikai és üzleti szemben állásokkal terhelt helyzetben fűződik-e bárkinek érdeke a vezérigazgató kiiktatásához, ha igen, akkor kiknek és milyen érdeke, vagy csupán véletlen balesetről van-e szó.
Egyelőre nem rendelkezünk részletes információkkal, pusztán tapasztalatainkra hagyatkozva viszont a véletlenekben sem hiszünk.

Szász Gerda – Szabad Riport

Total_putin-and-christophe-de-margerietovábbi háttér információk
A Total és a Lukoil aláírtak egy szerződést pala olaj felfedezéséről a szibériai vadonban.
A nyugati olajtársaságok, terjeszkednek Oroszországban a szankciók megkerülésével