Augusztus 30-án jelentette be Irak Védelmi Minisztériuma, hogy orosz Mi-28NE ("Night Hunter" - export változata) típusú harci helikopterek kerültek leszállításra. A mostani szállítmány három orosz harci gépet tartalmazott, melyek Bagdadban kerültek hivatalosan átvételre.
A helikopterek átvételekor készített videofelvétel, melyen még szállítás utáni állapotukban mutatják a gépeket, részben szétszerelt állapotban.
A leszállított gépek is részei annak, a hírek szerint megközelítőleg 4,3 milliárd USA dollár értékű üzletnek, melyet még 2012 októberében kötött Irak és az Oroszországi Föderáció bizonyos orosz haditechnikai eszközök és szolgáltatások kereskedelmét illetően. A gyártó Rostvertol éves jelentésében 15 darab Mi-28NE Iraknak való gyártását és leszállítását jelezte előre.
Hídfő.net | Az Iraknak gyártott harci gépek, még a rosztovi gyárban.Az Iraknak gyártott harci gépek, még a rosztovi gyárban.
Hídfő.net | Az orosz légierő Mi-28N harci helikopterei kötelékben repülveAz orosz légierő Mi-28N harci helikopterei kötelékben repülve.