Sajtóértesülések szerint magyar, román és szlovák katonák mennek Ukrajnába. Mindennek természetesen semmi köze az ukrán háborúhoz. A magyar katonák árvízvédelmi gyakorlatra mennek a háborús övezetbe. A román és szlovák katonák is homokzsákot pakolni mennek, közben hallgatják a puskaropogást, ami egyre közelebb ér Kijevhez. A közös árvízvédelmi gyakorlatot valamilyen oknál fogva Szőke Lavinának nevezték el. Utalván arra, amikor a medréből kilépő folyó "szőke", azaz habos, - vagy valami másra.
Szombaton ugyanis megkezdődött valami, ami tényleg lavinához hasonlatos. Dalia Grybauskaitė litván elnök bejelentette, hogy Litvánia "segít Ukrajnának megvívni a háborút Oroszország ellen".
Hídfő.net | Szőke Lavina
Megindult a lavina. A Magyar Honvédség homokzsákot pakol a háborús övezetben. A románok, szlovákok szintén csak homokzsákot pakolnak. Ismételjük: mindennek semmi köze az ukrán háborúhoz. Ezért mennek Ukrajnába, ahol épp háború van. Természetesen nem akarunk álhíreket terjeszteni, így nem jelentjük ki egyértelműen, hogy azért mennek homokzsákot pakolni, mert Turcsinov már negyedszerre kéri a NATO segítségét. (árvízvédelemre!)
A Szőke Lavina célja "a Tisza közös vízgyűjtőjében kialakuló árvizek elleni védekezés összehangolása". Az idei árvízi védekezési gyakorlat a NATO csúcstalálkozó idején szeptember 2-6 között lesz a kárpátaljai Nagyszőlős térségében. Mindennek bizonyára semmi köze ahhoz, hogy a NATO csúcstalákozón döntenek majd arról, adjanak-e katonai segítséget Ukrajnának. Bizonyára a MH is egyértelműen cáfolná az ilyen feltételezéseket.


http://www.hidfo.net/2014/09/02/szoke-lavina-miatt-mennek-magyar-katonak-ukrajnaba