Augusztus 31.-én vasárnap 16:00 előtt néhány perccel Tunéziában totális áramkimaradás kezdődött. A totálisat szó szerint kell érteni; Tunézia 20:00-ig teljes csöndbe és sötétségbe burkolódzott. Este 8 óra után fokozatosan újra beüzemeltek a tunéziai városok hálózatai. Az elektromos ellátórendszer teljes leállását a Tunéziai Áram és Gázszolgáltató Társaság az ország közepén található Ghannouche városának áramellátó központjában bekövetkezett hibával, és a hiba által előidézett dominó-effektussal magyarázta. További részleteket nem közöltek.
Mindez két nappal a tunéziai külügyminiszter moszkvai hivatalos látogatása előtt történt. A találkozót az orosz fél a hivatalos nyilatkozat szerint "fontos lépésnek tekinti a két ország közötti régóta fennálló baráti kapcsolatok megerősítésében, és a kölcsönösen előnyös együttműködési megállapodások tekintetében."
Hídfő.net | Mongi HamdiMongi Hamdi, külügyminiszter
A hanyatló Nyugat által az arab világban megrendezett un. "színes forradalmak" első helyszíne Tunézia volt. Ezekkel a megrendezett forradalmakkal taszították káoszba az egész térséget. A hatás-ellenhatás törvénye miatt óhatatlanul bekövetkező visszarendeződés egy stabil, rendpárti, békés és építő jellegű állapot felé Al-Sisi egyiptomi elnökké való megválasztásával elkezdődött a régióban. Az atlantisták pedig mindent megtesznek annak érdekében, hogy megakasszák ezt a törvényszerű folyamatot. Ennek része a tunéziai külügyminiszter moszkvai látogatása előtt közvetlenül bekövetkező totális áramszünet, melynek üzenete a Nyugat részéről egyértelmű: "vagy azt teszitek, amit mi mondunk, vagy az anarchiába taszítjuk az országotokat, mert megvannak rá az eszközeink".
Ezt tudja a nyugati atlantista diktatúra felmutatni; Irak, Szíria, Líbia, Ukrajna. Káosz, vér, pusztítás.
Reményünket fejezzük ki arra vonatkozóan, hogy a két hónap múlva tartandó tunéziai általános parlamenti és elnökválasztáson olyan emberek kerülnek a hatalomba, akik a régió stabilitásában, valós fejlődésében érdekeltek, és visszaszorítják az atlantista fenyegetést.


http://www.hidfo.net/2014/09/02/nyugat-megfenyegette-tuneziat