Luhanszk-környékén a magaslaton fekvő Vergunka falut tegnap estére a népköztársasági erők felszabaditották.

A Luhanszkot innen vadul bombázó latorhorda fegyvereit eldobálva, eszközeit hátrahagyva elmenekült. (Nem sok bérgyilkosnak adatott ez meg!)

Ugyancsak nagyjából ezidőtájt Metallisztból is kiüldözték Valcman rablógyilkosait.

A szumi 27. fasiszta ezredet – amely két hónapon keresztül lőtte sorozatvetőkkel Luhanszkot – elérte cudar végzete. A fenti videon az ezred maradványai.

Szlavjanszk – térségéből ugyanakkor azt jelentették, hogy Nyalókakirály hadvezetése komoly latorerőt mozgat a daráló felé. Hosszú – önjáró lövegekből és harckocsikból álló – páncéloskonvoj vonulását örökitették meg, amely Luhanszk felé tart.

löv

A Gyebalcsevonál kialakitott kazánban kb. háromezer eddig kitartott valcmanista bérgyilkos most átkozza magát, hogy eddig kitartottak. Felmorzsolásukat a népköztársasági erők tüzérsége módszeresen megkezdte. A körbezárt és ostromlott latrok Szvetlodarszk felé araszolgattak az éjjel – már amiknek ez sikerült. Várható, hogy néhány napon belül ezt a csoportosulást teljes mértékben felszámolják a népfelkelők, és megszűnik végre Donyeck ostroma.

A donbasszi fővárostól délre , a volnavahai kazánba bezárt valcmanisták ledarálása felgyorsult. Az itt megrekedt latorhordának iszonyatos élőerő és tevhnikai veszteségei vannak. Jó esély van arra, hogy már holnapra megtisztul a terület a hiénáktól, és az utolsó – ott megszállt falu – Peszki is felszabadul.

Az “AZOV” latorzászlóalj viszont késő este meglepte a Mariupolt körbezáró népfelkelőket. A körbezárt pribékek balul kiütött és igen csúfos kudarccal végződött kitörési kisérletének meghiúsitása fölötti miliciaelégedettséget kihasználva, ugyanazon a helyen, váratlanul kitört Mariupolból az “AZOV” egyik egysége. “Padlógázzal” száguldottak át elődeik roncsain. A meglepődött népfelkelők jószerével már csak a menekülők utoljára tudtak csapást mérni, a többi azovista pribék egérutat nyert. Mindezzel együtt is – információk szerint – maradt még bőven orgyilkos a városban. Ezek most mérgezett egerek módjára rohangálnak Mariupolban, lázasan kutatva a távozás – és a menekülés – lehetséges útját.

http://balrad.wordpress.com/2014/09/05/luhanszktol-mariupolig/