A jelek szerint Nyalókakirály latorhada kellően erősnek érzi magát arra, hogy végső támadást inditson Donyeck “felszabaditására”!

Csak Donbassz fővárosát mintegy hatvanezer egyedre taksált zsoldoshorda vette körbe tegnap délutánra. Eszköztáruk a légierőtől kezdve a rakétákon át a bugylibicskáig mindent magában foglal.

Tegnap délután el is kezdték a város lerombolását. Tisztes távolból persze. Meglévő szerszámkészletük ezt lehetővé is teszi. A washingtoni Megbizó “kérte” Nyalókakirályt, hogy “különleges technikát” ne alkalmazzon, ám a kijevi helytartó már nagyon szeretne végre valami sikert fölmutatni, és a “kérést” figyelmen kjivül hagyta.

seb

Jelentések szerint szakadásig “dolgozik” a város köré telepitett mintegy 40 “GRAD”, kb. 250 db. vontatott nehézlöveg, és kb. 150 db. önjáró löveg. A felvonultatott tankok az elővárosokat pusztitják. Tizenhat órája egyfolytában bombázzák Donyecket. Éjszaka sem pihentek, és éjfélkor bevetették kedvenc városok elleni eszközüket, a foszforbombákat. Nem is kimélik ezt a készletüket. Számolatlanul lövik Donyeckre a foszforlövedékeket.

Este nyolc óráig mintegy százharminc civil áldozata volt a város ellen inditott tüzérségi támadásnak. Az éjszaka áldozatainak számát még magyar idő szerint reggel hat órakor senki sem tudta felmérni.

Donyeck egy szabályos tűzgyűrűvel van körülvéve.

https://balrad.wordpress.com/2014/08/15/vegso-visszaszamlalas-kezdodott-donyecknel/




Katonailag szinte áttekinthetetlen állapotok uralkodnak Donbasszban.

A térség északkeleti területein és a déli végeken a népi milicia ellentámadásba ment át. Északeletrő Luhanszk irányából dél felé, mig dél felől Luhanszk irányába szoritják Valcman latorhordáit. Az M-19-es fő közlekedési útvonaltól Krasznyij Lucs központtal északra és délre is egy-egy hatalmas katlan látszik kialakulni!

Donyeckben ottani idő szerint kilenc órakor elszabadult a pokol. A latortüzérség minden eddieket fölülmúló terrorbombázásba kezdett. Vélemények szerint katonai sikere csak akkor lehet ennek a pusztitásnak, ha a milicisták úgy döntenek, hogy elhagyják – azaz feladják – a várost. Erre pillanatnyilag semmi esély. Ám ha igy maradnak a dolgok, és a katlanokba zárt bűnbandákast felmorzsolják, Donyecknél olyan csapást fognak tudni Valcmanékra, hogy az nagy valószinűséggel Nyalókakirály bukását fogja eredményezni.

Nagy valószinűséggel ezzel tisztában van a kijevi udvar is, és a bukás elkerülése érdekében minden eszközt és erőt bevetnek Donyeck ellen. A milliós városból aki teheti menekül. Ez viszont csak a keleti folyosón át lehetséges, amit a bérgyilkos horda megannyi erőfeszitései dacára sem volt képes elvágni.


Az esztelen pusztitás elképesztő méreteket öltött ma délelőtt. Százával váltak romokká lakóépületek, a romok alatt pedig emberek ezreiről beszélnek a beszámolók. A mentés és a tüzek oltása szinte lehetetlen a gránátzáporban.


http://balrad.wordpress.com/2014/08/15/ilyet-jugoszlavia-ota-nem-latott-europa/




Rájár a rúd a neonáci “felszabaditó” hordákra Donbasszban.

Ma a Rovnoban alapitott “Goriny” nevű ordasfalka “keresztszülői” közölték saját és támogatóik legnagyobb bánatára és gyászára, hogy “Bélüj Szasa” sorsára jutott Donbasszban a horda is. ( A derék Szását Rovno mellett tikkasztotta ki az ukrán rendőrség, valamikor áprilisban – mint egy közönséges bűnözőtt! Az is volt!) A közel hatszáz egyedet számláló orgyilkoskülönitmény nagyon dicstelen véget ért. Túlélője a milicia műveletének nincs, csak azok a szerencsések, akik idejekorán megsebesültek, és kivitték őket a tűzvonalból. A jeles társulás minden technikai eszköze a “GRAD”-ok martalékává lett!

Az elmúlt öt nap alatt három ilyen ordaskolóniát ért pusztitó csapás Donbasszban. Nyilván merő véletlenségből!

http://balrad.wordpress.com/2014/08/15/ujabb-neonaci-latorbandat-semmisitett-meg-a-milicia-donbasszban/