Az Ukrajnáról leszakadó Donyecki Népi Köztársaság milíciái tűz alá vették az ukrán hadsereg állásait Jaszinovataja területén, majd sikeresen kiszorították az ukrán csapatokat a városból. A donyecki média szerint mindkét oldalnak jelentős veszteségei voltak.
"Jenakijevo területén jelenleg is tűzharc zajlik, valamint az ukrán hadsereg tüzérsége lövi a várost. A milícia Gorlovka területéről hajtott végre ellencsapást. Az ellenség gépei uralják a légteret, a helyzet kritikus."
"Az elmúlt napokban minden irányba előretörést hajtott végre a milícia. Zajlanak a harcok a külváros területén, valamint Musinszka déli részén ellenállásba ütköztünk. Ilovajszkaja területén augusztus 13-án volt összecsapás, ami a város felszabadításával végződött. Az ukrán hadsereg három tankot és négy páncélozott csapatszállítót vesztett." - áll a közleményben.
Grabski területén az ukrán hadsereg megtorló akciót hajt végre és Grad rakétákkal lövik a várost. Egyelőre nincsenek halálos áldozatok. Zugres városában viszont az ukránok bombái egy iskolában robbantak fel, rengeteg a halálos áldozat.
Hídfő.net | Donyeck
A közlemény szerint a donyecki repülőtér az ukrán hadsereg ellenőrzése alatt van. A milícia éjjelente rajtaütéseket hajt végre, de egyelőre nem tudták kiszorítani a megszállókat.


http://www.hidfo.net/2014/08/15/egyelore-nem-zarult-gyuru-donyeck-korul