Oroszország immáron a 6. helyet foglalja el a világ aranytartalék listáján. A legutolsó jelentések szerint június végére az orosz aranytartalék elérte a 1094,7 tonnát, a második negyedévben 54 tonnával növekedett ez a mennyiség. Kína ezzel szemben "csak" 1054,1 tonnával rendelkezik. Oroszország mellett Kazahsztán is intenzív aranyvásárlásba kezdett -a lehetőségeihez mérten persze-, és 2014 első félévében 12 tonnával növelte a készletét.
Hídfő.net | Oroszország lehagyta aranytartalékban Kínát
Ezalatt a világ "fejlett" országai nem változtattak az aranytartalékuk mennyiségén, Németországot kivéve, ahol értékesítettek 2,9 tonnát, így a németek továbbra is a másodikak aranytartalék tekintetében az USA mögött a maguk 3380 tonnájával. Feltételezve, ha még megvan, mert ugye Németország aranyát az USA a FED széfjeiben "őrzi". Nehogy a németek véletlen elkezdjenek ellentmondani.
Kapcsolódó hír, hogy Oroszországban elkezdték bevezetni a kínai UnionPay kártyáit. Az UnionPayról tudni kell, hogy a Föld 1/4-én használják a kártyáikat, összesen több mint 3 milliár ember fér hozzá a szolgáltatásaikhoz. Ez a lépés érthető, hiszen Oroszország elkezdte kiszorítani a Visa és a Mastercard szolgáltatókat, miután az Egyesül Államok parancsára azok az orosz elektronikus pénzrendszer bojkottjával fenyegetőztek.
Hídfő.net | UnionPay minta kártyaUnionPay minta kártya
Az UnionPay egyenlőre 10.000 kártyát vezet be az orosz Lightbank privát bankon keresztül. A tervük, hogy egy éven belül átlépjék az egymillió kártyát.


http://www.hidfo.net/2014/08/15/oroszorszag-lehagyta-aranytartalekban-kinat