2014. augusztus 15., péntek

"Ba...a meg ezek visszalőnek!" - nyugati zsoldosok Új-Oroszországban

Az elmúlt hónapokban számos külföldi zsoldos halt meg az új-oroszországi harcokban az ukrán "kormány" oldalán. Sokáig készült statisztika róla, hányan is tértek meg a teremtőhöz (vagy a pokolba), de újabban akkora harci érintkezés zajlik, olyan nagy területeken, hogy nemigen vizsgálgatják, a több ezer halott közül ki honnan jött. Persze, a nyugati zsoldosok sem ahhoz vannak szokva, hogy komoly harci érintkezésben legyenek. Mi sem példázza ezt jobban, mint az a felvétel, amelyen az egyik amerikai zsoldos káromkodik, hogy ezek visszalőnek (a felvétel második felében hallható).
Tegnap a milícia egy különleges egysége hajtott végre diverzáns akciót egy zsoldos konvoj ellen. A támadásban meghalt hat lengyel ASBS OTHAGO zsoldos, egy terepjáró és egy DANA önjáró löveg megsemmisült. (Alig néhány héttel ezelőtti Ukrajnába szállításukról ezen a linken olvashat) Egy terepjáró elmenekült az összecsapásból. Az ASBS OTHAGO, ismertebb nevén Sienkiewicz and Partners tulajdonosa az a Bartłomiej Henryk Sienkiewicz, aki lengyel belügyminiszter 2013 óta. Itt az újabb bizonyíték, hogy a lengyelek is alaposan benne voltak és vannak az ukrajnai felforgatásban.
Hídfő.net | ASBS zsoldosok kilőtt terepjárója
A lengyel zsoldosok terepjárója.
Egy, az Egyesült Államokba visszatért zsoldos úgy nyilatkozott, "Jártam már Irakban, Afganisztánban, most Ukrajnában, de az oroszok őrültek. Oda ne menjen senki."



http://www.hidfo.net/2014/08/15/baa-meg-ezek-visszalonek-hullanak-zsoldosok-uj-oroszorszagban

1 megjegyzés: