2014. augusztus 15., péntek

Ebola riadó 1. – Behozhatják hazánkba a gyilkos kórt, – a multik alkalmazottai?

1609503_ebola_jpeg807d3eaa2d29e89e0785ebe20f1b0ba0
- Hírek, kommentárok -

Hír: Ebolával fertőzött országból jött haza Magyarországra – “Önként ment (házi) karantéba a magyar nő” – írta ma hajnalban a Blikk

Házi karantént szabott ki magára az a Fejér megyei nő, akit néhány napja menekített haza munkáltatója az Ebola-járvány sújtotta Libériából.
A nő júniusban utazott Libériába dolgozni a Bridgestone cég afrikai kirendeltségére, de visszarendelték onnan. A járvány közbeszólt. A helyzet tarthatatlanná vált és a vállalat jobbnak látta hazahozni beosztottját.
Bár nem verték nagydobra, de a Bridgestone tatabányai üzemében mégis hamar híre ment a nő Libériából történt váratlan hazautazásának, és valóságos pánik tört ki a dolgozók között.
bridgestone
Mindenki attól félt, hogy egyszer csak betoppan a kolléga, és megfertőzi őket a halálos kórsággal. Úgy tudni, hogy a félelem olyan erős volt, hogy a vezetőség az üzemben összehívott gyűlésen csitította a kedélyeket, állítva, hogy nincs okuk aggodalomra. A kolléga ugyanis hat hétig biztosan nem lép be a kapun.
„A munkavállalón nincs jele a betegségnek, de heti rendszerességgel orvos vizsgálja meg az elkövetkezendő 3 hét során annak érdekében, hogy kizárják az összes kockázatot. A munkavállaló továbbra is Magyarországon marad a következő 6 hétben, amikor majd újraértékelik a helyzetet. Jelenlegi magyarországi tartózkodása alatt nem lép a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. üzemének területére, – munkáját és a libériai Firestone Natural Rubber Company vállalattal kapcsolatos feladatait otthonról látja el” – válaszolta kérdéseinkre Károlyi Kata, a cég marketingvezetője.
A hazatért kolléga önkéntes házi karanténja azért tart három hétig, mert épp ennyi az Ebola lappangási ideje. Azt állítják a Bridgesone-nál, hogy kór ezalatt nem fertőz. (És, mi van, ha mégis? – Mi van, ha fertőzhet már a korai stádiumban is – és ki az a mindent tudó, aki meg tudja mondani, hogy HONNAN KELL SZÁMÍTANI A 3 HETET, vagyis a fertőzés mikor történ meg? – a szerk. B-R.)
A Ebola igazán viszont akkor válik virulenssé, mikor megjelennek a magas lázzal, hányással, hasmenéssel, vérzéssel járó tünetek. Orvosi vizsgálatokkal azonban már a kezdeti stádiumban is kimutatható a vírus. Az Ebolától azért rettegnek világszerte, mert a betegek több mint fele – több mint ezer ember – belehalt a fertőzésbe. (Ezt a Blikk rosszul tudja. A mortalitás ugyanis 90 % fölött van. – a szerk. B-R.)
A kezdeti tünetek gyomorrontásnak, illetve calicivírusos betegségnek tűnnek, közben azonban a beteg testnedvei már továbbadják a vírust, amelynek jelenleg nincs biztos ellenszere.
Bal-Rad komm: “Házi karantént” szabott ki magának a nő. Mi a fene az a “házi karantén”? Az egy dolog, hogy nem lép a Bridgestone gyár területére, – de bárkit megfertőzhet a lakókörnyezetében!
Azért úgy megkérdezzük: Hogyan is engedhették be, a vagy 6 hetes karantén megfigyelés nélkül, – Ferihegyen? – Mikor egyenesen egy Ebolával fertőzött országból jött!
És hol vannak a magyar egészségügyi hatóságok? – Magyarán: miért van még a nő “házi karanténban” és miért nem valódi, igazi, hatósági megfigyelő karanténban? Egyáltalán, létezik-e hatósági karantén? – El tudják-e különíteni a fertőzésgyanús személyeket?
Képes-e Ebola ügyben konkrétan tenni is valamit magyar egészségügyi hatóság, – vagy csak a pénzt veszik föl, érdemi cselekvések nélkül?
Figyelem! Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Egészségügyi Válsághelyzetet hirdetett az egész világon! “Az Egészségügyi Világszervezet szerint jelentősen alábecsülik az Ebola betegeinek és haláleseteinek számát – tudósított az Euronews. – Nagyon nem kellene ezt figyelmen kívül hagyni!
Ebola temetés védőfelszerelésben.

Az Ebola egy átverés 1
Így kezelik az Ebola betegeket – Részlet a lenti videóból

Ebolával szennyezett véres lepedőket raboltak egy kórházból – Erősebben terjed a járvány…

“Fegyveresek támadtak meg egy egészségügyi központot Monroviában, Libéria fővárosában, ahol Ebola-fertőzötteket kezeltek.

A francia hírügynökség szerint az akciót követően 29 beteg szökött meg, más források csak 20-ról tudnak. A támadók kifosztották az épületet, egyebek mellett véres lepedőket vittek el, az egészségügyi hatóságok ezért a járvány erős terjedésétől tartanak.

A támadók úgy vélik, hogy az Ebola nem vírus, mindössze egy Nyugat által terjesztett átverés.”

“A támadók betörték az ajtókat és kifosztották a helyiségeket. A betegek mind elmenekültek” – mondta Rebecca Wesseh, aki szemtanúja volt a vasárnapra virradó éjjel történteknek. Szavait megerősítették környékbeli lakosok és a libériai egészségügyi dolgozók szövetségének főtitkára, George Williams is. Elmondása szerint 29 Ebola-beteget vettek fel előzetes kezelésre a központba, hogy azután kórházba szállítsák őket.
Az Ebola-teszten mind pozitívnak bizonyultak… “A többségükben fiatalokat erőszakkal kényszerítették be az Ebola-központnak otthont adó, Monrovia külterületén álló gimnáziumba” – folytatta Rebecca Wesseh. – “Ellen Johnson Sirleaf államfővel szemben ellenséges szavakat kiáltoztak és azt, hogy az országban “nincsenek ebolások”. Az erőszakos behurcolás miatt szöktek el a betegek és rajtuk kívül ápolók is” – tette hozzá.
Az 1976-os megjelenése óta a mostani a legsúlyosabb Ebola-járvány, – az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint eddig 1145 halálos áldozata van: 413 Libériában, 380 Guineában, 348 Sierra Leonéban és négy Nigériában.
Az Ebola egy átverés 3
Így temetik az Ebola áldozatait
A járvány vérrel és más testnedvvel terjed. A betegség tünetei közé tartozik egyebek közt a hirtelen felszökő láz, a hasmenés, hányás és bizonyos esetekben belső vérzés. A vírus hatására összeomlik a szervezet véralvasztó képessége, fellép az elvérzés veszélye, majd a betegség végzetessé válik. Az Ebola-vírust a Kongó egyik mellékfolyója után nevezték el, ahol a kórokozót felfedezték.
Azt természetesen senki nem tudja bizonyítani, hogy az Ebola átverés, vagy nem, – s nagy valószínűséggel, soha nem is derül ki. Egy azonban biztos: Az Ebola fegyverként használva, hihetetlen károkat okozhat a célponttá vált országokban. Kiirthatja a népesség akár 90 százalékát. Ehhez Afrika, akár kísérleti terep is lehet, – mint már annyi más járvány esetében is valószínűsítik egyes jelentések és az azokból kialakult összeesküvés elméletek. – Biztosat persze senki nem tud, – csak a halottak szaporodnak.
Mindezek mellett a súlyos járványveszélyre való hivatkozás (a fent is említett pánik és káosz megelőzésére), – nem akármilyen hatásos indok lehet egy-egy társadalomban a legszigorúbb biztonsági intézkedések; a statárium (martial law / katonai közigazgatás) bevezetéséhez.
A legfrissebb hírek szerint az Ebola eljutott már Európába is. Spanyolországban az Ebola-vírus tüneteivel kórházba szállítottak egy nigériai menekültet Alicantéban. Néhány nappal ezelőtt simán besétált a Schengeni határon. Karanténba helyezték. Ki tudja, előtte hány emberrel érintkezett.
Nos, ha Európába eljut, eljuthat máshova, – esetleg olyan helyekre is, ahol a helyi viszonyok miatt nagyon nehéz az alapvető higiénia betartása. Humanitárius válságövezetekbe – háborús zónákba, ahol a halottak miatt amúgy is fokozott a fertőzésveszély.

Ha tehát ez a vírus valamilyen módon a föld háborús övezeteibe is eljut, – s a háborúk mellé járványok is társulnak, – akkor elmondhatjuk; valóban az lesz a Pokol kapuja…

A Pokol kapuja
Szabad Riport – Bal-Rad
Források: Medical Online – MTI – Videó: Euronews – SzRTI archivum

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése